1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Başkanlık Seçimi Açık Oturumu: Biden ve Trump Yarın Karşı Karşıya!

ABD Başkanlık Seçimi Açık Oturumu: Biden ve Trump Yarın Karşı Karşıya!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti’nin adayı ve mevcut Başkan Donald Trump, yarın akşamki ilk açık oturumda karşı karşıya gelecekler. CNN’in Atlanta merkezindeki stüdyosunda gerçekleşecek olan seçim tartışmasında iki rakip bir araya gelecek. CNN sunucuları Jake Tapper ile Dana Bash’in moderatörlüğünü yapacağı açık oturum, doğu saati ile 21.00’de (TSİ 04.00) başlayacak ve 90 dakika sürecek. Biden tarafının talebi üzerine seyircisiz yapılacak olan başkanlık tartışmasında Trump’ın araya girmesini engellemek için yalnızca konuşmacının mikrofonu açık tutulacak.

Adaylar, kürsüde ayakta durarak tartışacaklar ve önceden yazılmış notlar almalarına izin verilmeyecek. Biden ve Trump’ın, iç meselelerin yanı sıra dış politika konuları, yaş ve sağlık durumlarıyla ilgili tartışmaları da bekleniyor. Trump, hazırlık için daha az endişeli bir yaklaşım benimserken, Biden danışmanları ile hazırlıklarını sürdürmekte. ABD’li yetişkinlerin büyük çoğunluğu, yarın akşamki seçim tartışmasını canlı izleyeceklerini belirttiler. İkinci ve son tartışma 10 Eylül’de gerçekleştirilecek ve ABC televizyonunda yayınlanacak. Seçim tartışmasına katılım için ulusal düzeyde en az yüzde 15 destek şartı getirildiğinden bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr. tartışmada yer almayacak.

Biden ve Trump, 22 Ekim 2020’de en son yüz yüze canlı yayında tartışmışlardı. Başkanlık seçimleri yaklaşırken, seçim tartışmaları kadar adayların tavrı ve performansı da seçmenler açısından belirleyici olacak gibi duruyor. Her iki adayın da seçmenler üzerindeki etkisini değerlendirmek ve sonuçları görmek için heyecan ve merakla beklenen bu açık oturum, seçim kampanyalarını etkileyecek önemli bir dönemeç olabilir. Sonuçlar ne olursa olsun, ABD tarihinde önemli bir dönemi yaşayan bu seçimler, aynı zamanda dünya üzerinde de büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor. Her iki adayın da seçmenlere ve dünyaya vereceği mesajlar ve performansları seçimin kaderini belirleyebilir. Bu nedenle tüm dünya, yarınki açık oturumu büyük bir ilgiyle takip edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanlık Seçimi Açık Oturumu: Biden ve Trump Yarın Karşı Karşıya!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin