1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Dışişleri Bakanı: İsrail’in Refah’a Saldırması Büyük Direnişi Tetikler!

ABD Dışişleri Bakanı: İsrail’in Refah’a Saldırması Büyük Direnişi Tetikler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in Refah Sınır Kapısı’nı işgal etmesi durumunda Gazze’de büyük bir direnişle karşılaşacaklarını belirtti. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik başlattığı hava saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda binlerce insan hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Refah Sınır Kapısı, güvenli bir bölge olarak görülerek saldırılardan kaçan insanların sığınma noktası haline geldi.

Blinken, Temsilciler Meclisi bütçe oturumunda Gazze ve Refah hakkındaki soruları yanıtladı. İsrail’in Refah’a yapacağı büyük saldırı konusunda uyarılarda bulundu. Bölgede 1,5 milyon Filistinli sivilin yaşadığını ve bu bölgenin işgal edilmesinin ciddi sonuçlar doğuracağını vurguladı. Eğer İsrail Refah’a saldırırsa, Gazze’de büyük bir direnişle karşılaşacaklarını belirtti. Blinken, İsrail’in kapsamlı bir plan sunmadığını ve sadece Hamas üyelerini hedef aldığını dile getirdi.

ABD’nin sunduğu perspektifin sadece Hamas’ı hedef aldığını ve sivillerin zarar görmemesini amaçladığını söyleyen Blinken, İsrail ile Refah konusundaki endişelerini her görüşmelerinde ilettiklerini ifade etti. Blinken’ı ve ABD yönetimini protesto eden göstericiler, Gazze’deki soykırımdan Blinken’ı sorumlu tutarak sloganlar attılar. Kongre polisi tarafından salondan çıkarılan göstericiler, protestolarına salonun dışında devam ettiler.

Dün ABD Senatosu’nda da bütçe oturumuna katılan Blinken, benzer şekilde protestolarla karşılaştı ve “Gazze’nin kasabı” sloganlarına maruz kaldı. Bu olaylar, ABD’nin İsrail ile Gazze arasındaki gerilimi sürdürmeye devam ettiğini gösteriyor. Gazze’de yaşanan insani krizin derinleştiği bir dönemde, uluslararası toplumun ve özellikle ABD’nin tavrı önem kazanıyor. İsrail’in Refah’a yapacağı muhtemel saldırılar ve bunun yaratacağı sonuçlar herkes için endişe verici bir durumu ortaya çıkarıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail’in Refah’a Saldırması Büyük Direnişi Tetikler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin