1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD, İranlı Siber Saldırganlara Yaptırım Uyguladı: İşte Detaylar

ABD, İranlı Siber Saldırganlara Yaptırım Uyguladı: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, ülkedeki şirket ve devlet kurumlarına yönelik siber saldırılar düzenledikleri iddiasıyla 2 İran şirketi ve 4 İranlı için yaptırım kararı aldığını duyurdu. ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan açıklamada, ABD’deki bir dizi kurumun siber saldırıların hedefi olduğu belirtilerek bu saldırıların İran Devrim Muhafızları Ordusu-Siber Elektronik Komutası (IRGC-CEC) adına gerçekleştirildiği öne sürülen 2 İran şirketi ve 4 İranlı için yaptırım kararı alındığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kararın 4 kişi için hazırlanan bir iddianameye dayandığını belirtti. Miller, IRGC-CEC’in ABD ve diğer ülkelerdeki kurumlara karşı düzenlenen siber saldırılardan sorumlu bir İran devlet kuruluşu olduğunu ifade etti. Ülke şirketlerini hedef alan siber saldırılara karşı taviz vermeyeceklerini vurgulayan Miller, ABD’nin kötü niyetli siber eylemleri tespit etme ve sorumlularını cezalandırma konusundaki kararlılığını sürdüreceğini belirtti.

Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaptırım kararı alınan şirket ve kişilerin isimlerinin paylaşıldığı ve bu isimlerin ABD’deki varlıklarının da bloke edildiği bilgisi verildi. ABD’nin, ülke şirketlerine yönelik gerçekleştirilen siber saldırılara karşı tolerans göstermeyeceği ve bu tür saldırıları gerçekleştirenlerin karşısında duracağı vurgulandı.

ABD, İran’a karşı sert bir dil kullanarak siber saldırılar konusunda net bir tutum sergiliyor. Ülkenin siber alanındaki varlığını korumak ve siber güvenliği sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Ayrıca, ABD’nin siber saldırılara karşı aldığı yaptırım kararlarıyla, bu tür eylemlerin caydırılması ve saldırganların cezalandırılması amaçlandığı görülüyor.

Sonuç olarak, ABD’nin, şirket ve devlet kurumlarına yönelik siber saldırıların önlenmesi ve sorumlularının cezalandırılması konusundaki kararlılığının devam ettiği ve bu tür saldırılara karşı sıfır tolerans politikasını benimsediği görülüyor. ABD’nin, siber güvenliği sağlama ve kötü niyetli saldırıları engelleme konusundaki çabaları devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, İranlı Siber Saldırganlara Yaptırım Uyguladı: İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin