1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ABD Kentleri 15 Temmuz’u Tanıdı!

ABD Kentleri 15 Temmuz’u Tanıdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de Texas, Idaho, Ohio ve Georgia eyaletlerinin bazı kentlerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü resmen tanıdığı bildirildi.

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından yapılan açıklamada, TASC’ın girişimleri sonucu Texas’ın başkenti Austin, Idaho’nun başkenti Boise, Ohio’daki Dayton ve Georgia’daki Columbus kentlerinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tanıdığı belirtildi. TASC Başkanı Avukat Seyit Şahin, kentlerin “tanıma beyannamelerini” aldığını ifade ederek, ABD’nin başkenti Washington Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi’nin geçen sene 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tanıdığını hatırlattı.

ABD’de toplam 6 eyaletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tanıdığını belirten Şahin, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını aktardı.

Şahin, “Türk-Amerikan toplumu olarak bu kararları memnuniyetle karşılıyoruz. Özellikle Texas eyaletinin FETÖ’nün en fazla sayıda okuluna ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, bu kararların önemi daha da artıyor” dedi. Ayrıca Avukat Şahin, “Türkiye ve ABD arasında uzun yıllara dayanan NATO müttefikliği bulunuyor. NATO Zirvesinde Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan) ve ABD Başkanı (Joe Biden) bir araya geldi. İki liderin görüşmesinden olumlu bir tablo ortaya çıktı ve bu ilişkileri bundan sonraki süreçte olumlu etkileyecek” şeklinde konuştu.

ABD’nin başkenti Washington Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi, 14 Temmuz 2023 tarihinde bir ilke imza atarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü resmen tanıdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Kentleri 15 Temmuz’u Tanıdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin