1. Haberler
  2. Spor
  3. ABD, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 126 Madalya Kazanarak Birinci Oldu – Türkiye 64’üncü Sırada!

ABD, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 126 Madalya Kazanarak Birinci Oldu – Türkiye 64’üncü Sırada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilmiş ve madalya kazanan ülkeler belirlenmiştir. ABD, 40 altın, 44 gümüş ve 42 bronz madalya ile toplamda 126 madalya kazanarak ülkeler sıralamasında birinci olurken, Çin 91 madalya ile ikinci sırayı aldı. Japonya 45 madalya ile üçüncü, Avustralya ise 53 madalya ile dördüncü sırada yer aldı. Ev sahibi Fransa ise 16 altın, 26 gümüş ve 22 bronz madalya kazanarak toplamda 64 madalya elde etti.

Türkiye ise Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak toplamda 8 madalya ile sıralamada 64. sırada yer aldı. Türkiye, kadınlar boks branşında Buse Naz Çakıroğlu ve Hatice Akbaş ile atıcılık 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan oluşan milli takımlar ile gümüş madalya kazandı. Ayrıca güreşte Taha Akgül ve Buse Tosun Çavuşoğlu, boksta Esra Yıldız Kahraman, tekvandoda Nafia Kuş Aydın, okçulukta ise Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer’den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı bronz madalya elde etti.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz’da başlamış ve ABD’nin 126 madalya ile birinci olduğu organizasyon, sona ermiştir. Madalya sıralamasında ABD’yi Çin ve Japonya takip ederken, Türkiye 8 madalya ile 64. sırada yer almıştır. Bu oyunlarda 90 ülke ve Mülteci Olimpiyat Takımı madalya mücadelesi vermiş, Türk sporcular da ülkeyi uluslararası platformda temsil etmişlerdir.

ABD’nin başarılı performansıyla öne çıktığı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Çin ve Japonya’nın da dikkat çeken madalya kazanmalarıyla diğer ülkeleri geride bırakmıştır. Türkiye’nin 8 madalya ile katıldığı olimpiyatlarda, sporcuların gösterdiği başarılar ve milli takımların elde ettikleri madalyalar, ülkenin spor alanındaki gelişimini simgelemiştir. Paris 2024, sporcuların sergilediği performanslar ve ülkelerin madalya sıralamasındaki yerleriyle sporseverlerin ilgisini çekmiş ve unutulmaz anlar yaşatmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 126 Madalya Kazanarak Birinci Oldu – Türkiye 64’üncü Sırada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin