1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile Görüşme Yaptı: İsrail-Lübnan Sınırındaki Gerilimde Çözüm Arayışı!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile Görüşme Yaptı: İsrail-Lübnan Sınırındaki Gerilimde Çözüm Arayışı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim üzerine odaklandı. Pentagon Basın Sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, ABD Savunma Bakanı’nın, Rusya Savunma Bakanı’nı arayarak, Rusya-Ukrayna savaşı sırasında iletişim hatlarını açık tutmanın önemini vurguladığını söyledi. Ryder, Austin’in en son 15 Mart 2023’te eski Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştüğünü hatırlattı. İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim hakkında konuşan Ryder, bölgesel çatışmadan kaçınılması ve diplomatik çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında iletişim hatlarının açık tutulması gerektiğini belirten ABD Savunma Bakanı Austin, Rusya Savunma Bakanı Belousov ile yaptığı görüşmede bu konuyu vurguladı. Pentagon Sözcüsü Ryder, iki bakan arasındaki konuşmanın detaylarının daha sonra açıklanacağını belirtti. İsrail-Lübnan sınırında devam eden gerilim hakkında konuşan Ryder, çatışmaların geniş bir alana yayılması durumunda kimse kazanamayacağını düşündüklerini ifade etti.

ABD’nin Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla kurduğu yüzer iskelenin hala faaliyet gösterdiğini belirten Ryder, 17 Mayıs’tan bu yana 6 bin 800 ton yardım yapıldığını açıkladı. Yüzer iskele faaliyete geçtikten kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle parçalanarak işlevsiz hale gelmişti. Pentagon, yüzer iskelenin toplam maliyetinin, tamiri dahil, 230 milyon dolar olarak yeniden belirlendiğini duyurdu.

Bu görüşme ve açıklamalar Anadolu Ajansı (AA) tarafından haberleştirildi. Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder tarafından yapılan açıklamalara göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim konuları ele alındı. Ryder, çatışmaların bölgesel bir krize dönüşmesinden kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, taraflar arasında iletişimin açık tutulması gerektiğini belirtti.

ABD’nin Gazze’ye yaptığı insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılmasını sağlayan yüzer iskele projesi, maliyet ve işlevsellik açısından eleştirilere yol açmıştı. Pentagon’un açıklamalarına göre, yüzer iskelenin kötü hava şartlarına dayanıklı hale getirilmesi için ek maliyetler gerektiği belirtildi. ABD’nin bu yardım faaliyetleri, bölgedeki insani krizlere destek sağlamayı hedeflemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile Görüşme Yaptı: İsrail-Lübnan Sınırındaki Gerilimde Çözüm Arayışı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin