1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD Seçim Anketinde Kamala Harris, Donald Trump’ı Geride Bırakıyor!

ABD Seçim Anketinde Kamala Harris, Donald Trump’ı Geride Bırakıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi son anket sonuçları açıklandı. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris’e 3 puan geride olduğu belirtildi. Bu gelişme ülke genelinde heyecan yarattı. Özellikle Başkan Joe Biden’ın adaylıktan çekilme ihtimali ve Trump’a yapılan suikast girişimi gibi uluslararası olaylar, seçim öncesinde atmosferi daha da gererken, Kamala Harris’in adaylığı resmiyet kazandı.

Amerikan NPR radyosu, PBS televizyonu ve Marist Koleji tarafından yapılan ortak anket sonuçlarına göre, Harris’in performansının ivme kazandığı gözlemlendi. Anket sonuçlarına göre Harris, Trump’a karşı yüzde 51’e 48’lik bir oranla üç puanlık bir farkla önde bulunuyor. Anket katılımcılarının yüzde 53’ü, Harris’in demokrasiyi daha iyi koruyacağını düşünürken, göçmen konusunda da yüzde 52’si Trump’a karşı Harris’in daha güçlü olduğunu ifade etti. Aynı zamanda seçmenlerin yüzde 51’i, Harris’in Orta Doğu’daki gerginlikleri daha iyi yöneteceğine inanırken, The Cook Political Report’un verilerine göre Harris ile Trump arasındaki farkın 1,3’e düştüğü belirtildi.

Anket sonuçlarına göre Wall Street Journal gazetesine göre de Harris’in kayıtlı seçmenler nezdinde tercih edilme oranında önemli bir artış yaşandığı açıklandı. Bu durum, seçimlerin kıyasıya mücadelelere sahne olacağını gösteriyor. ABD’de seçmenlerin ve kamuoyunun beklentileri ve tercihleri belirleyici olmaya devam ediyor.

Tüm bu gelişmeler, ABD’de siyasi atmosferin nasıl bir dönüşüm içinde olduğunu gözler önüne seriyor. Kamala Harris’in yükselen performansı, Trump’ın ise hala güçlü bir destekçi kitlesi olduğu gerçeği, seçimin nasıl sonuçlanacağı konusunda belirsizliği artırıyor. Ancak son anket sonuçları, Harris’in Trump’a karşı bir adım önde olduğunu gösteriyor. Bu durum, seçimin nasıl bir seyir izleyeceğini ve sonucun ne olabileceğini merakla bekleyenler için heyecan verici bir döneme işaret ediyor. ABD halkı, 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinin sonucunu merakla bekliyor ve ülke genelinde büyük bir seçim heyecanı yaşanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Seçim Anketinde Kamala Harris, Donald Trump’ı Geride Bırakıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin