1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ABD ve Diğer Ülkeler, Lübnan’dan Vatandaşlarını İstanbul Üzerinden Tahliye Ediyor!

ABD ve Diğer Ülkeler, Lübnan’dan Vatandaşlarını İstanbul Üzerinden Tahliye Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son haftalarda İsrail, Hizbullah’a karşı saldırılarını artırırken, ABD ve diğer ülkeler vatandaşlarını ülkeden tahliye etmeye başladılar. ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, güvenlik durumları değişken olduğu için aylardır tahliye planları yaptıklarını ve Beyrut’taki havalimanının çalışır durumda olmasından dolayı uçuşları tercih ettiklerini belirtti.

ABD, Lübnan’dan kalkan ticari uçuşlarda 4 bin 500’den fazla yer ayırdı ve tahliyelerde çok sayıda boş koltuk olduğunu aktardı. ABD’nin Lübnan’daki operasyonları kapsamında deniz yoluyla tahliyeleri yöneten Eadeh, insanlara seçenek sunarak ayrılmak isteyenlere fırsat verdiklerini vurguladı.

Beyrut’tan İstanbul’a gelen uçuşlarda binlerce ABD vatandaşı taşındı. Havalimanındaki insanlar bombalardan korktuklarını ve hayatlarını kaybetmekten endişe ettiklerini belirttiler. Türk hükümetiyle anlaşma gereği, ABD ve diğer Batı ülkelerinin vatandaşlarının Türkiye’ye gelir gelmez 72 saat içinde ülkeden ayrılmaları gerekiyor.

ABD Beyrut’tan İstanbul’a yapılan uçuşların yanı sıra Frankfurt ve Doha’ya da uçuşlar düzenledi. Tahliyelerin devam etmesi beklenirken, ABD deniz yoluyla gerçekleşecek tahliyelere Kıbrıs’a askeri personel takviyesi yaparak hazırlandı.

Türkiye, ABD ve diğer 20 ülke ile çalışarak deniz yoluyla muhtemel tahliyeler için hazırlıklarını sürdürdü. Türk donanması iki çıkarma gemisiyle bin vatandaşı Lübnan’dan tahliye etti. Diplomatlar, resmi bir deniz tahliyesi durumunda yabancı ülkelerle birlikte çalışarak deniz taşıtlarının güzergahlarını koordine edebileceklerini belirttiler.

Her gün onlarca uçak Beyrut havalimanından kalkarak tahliyelere destek olmaya devam ediyor. İsrail-Hizbullah gerginliği devam ederken, uluslararası toplum tahliye önlemlerini sürdürerek krizin daha da büyümesini engellemeye çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve Diğer Ülkeler, Lübnan’dan Vatandaşlarını İstanbul Üzerinden Tahliye Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin