1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD ve İngiltere Rusya’yı Sarsacak Yeni Adımlar Attı: Rus Metalleri İçin Tam Ambargo!

ABD ve İngiltere Rusya’yı Sarsacak Yeni Adımlar Attı: Rus Metalleri İçin Tam Ambargo!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığı, İngiltere ile birlikte hareket ederek Rusya’nın alüminyum, bakır ve nikel ihracatından elde ettiği geliri kesintiye uğratmaya yönelik iki yeni yasak getirdi. Rusya menşeli alüminyum, bakır ve nikelin ABD’ye ithalatının yasaklanmasıyla birlikte küresel metal borsalarında ve tezgah üstü türev ticaretinde kullanımının sınırlandırıldığı belirtildi. Ayrıca, Londra Metal Borsası ve Chicago Ticaret Borsası gibi metal borsalarının Rusya tarafından üretilen yeni alüminyum, bakır ve nikeli kabul etmesinin yasaklanacağı ifade edildi.

Metal borsalarının endüstriyel metallerin dünya çapında ticaretini kolaylaştırmada önemli bir rol oynadığı vurgulanarak, ABD ve İngiltere’nin ortak hareket ederek Rusya’nın önemli bir gelir kaynağından mahrum bırakılacağı belirtildi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yeni yasakların Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını finanse etme olasılığını azaltmayı hedeflediğini ve ortakları koruyarak Rusya’nın gelirlerini azaltacaklarını ifade etti.

İngiltere Maliye Bakanlığı da bu karara destek vererek Rusya’nın 40 milyar dolarlık alüminyum, bakır ve nikel ihracatının hedeflendiğini açıkladı. İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, müttefiklerle birlikte hareket edilmesi durumunda Rusya’nın Ukrayna’da yasa dışı savaş yürütme kapasitesinin zayıflatılabileceğini belirtti. ABD ile alınan ortak kararın Kremlin’in savaş makinesine nakit akışını önleyeceğini ve Rus metallerinin iki büyük borsada ortaklaşa yasaklanmasının Rusya’nın savaş çabalarını zorlaştıracağını ifade etti.

Bu adımların Rusya’nın ekonomik açıdan zor durumda kalmasına ve Ukrayna’ya karşı yürüttüğü politikalarını finanse etmesinin engellenmesine yönelik olduğu belirtildi. Rusya’nın uluslararası arenada bu şekilde zayıflatılmasıyla, Ukrayna’daki çatışmaların sonlandırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. ABD ve İngiltere’nin ortak kararına diğer ülkelerin de destek vermesi bekleniyor.

Sonuç olarak, ABD ve İngiltere’nin, Rusya’nın alüminyum, bakır ve nikel ihracat gelirlerini azaltmaya yönelik aldığı kararlar, uluslararası arenada gerginlikleri azaltmayı ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırgan politikalarını engellemeyi hedefliyor. Bu adımların etkisiyle Rusya’nın ekonomik gücü zayıflayarak uluslararası ilişkilerde dengelerin değişmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve İngiltere Rusya’yı Sarsacak Yeni Adımlar Attı: Rus Metalleri İçin Tam Ambargo!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin