1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Hudeyde Kentine Yaptığı Hava Saldırıları Devam Ediyor

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Hudeyde Kentine Yaptığı Hava Saldırıları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemen’de yaşanan gelişmelere göre, İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere’nin Hudeyde kentine 4 hava saldırısı daha düzenlediğini duyurdu. Habere göre, El-Mesira televizyonunun Telegram hesabından geçen bilgilere göre, ABD ve İngiltere’nin bu saldırıları gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırıların Hudeyde Havalimanı’na yapıldığı ancak havalimanında meydana gelen hasara dair detaylı bilgi verilmediği vurgulandı. Ayrıca, ABD ve İngiltere’den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Husiler, daha önce ABD ve İngiltere’nin Hudeyde’ye bağlı Kamaran Adası’na yönelik gerçekleştirdiği 4 hava saldırısını da açıklamıştı. Bu durum, bölgedeki gerilimi arttıran bir unsur olarak öne çıkıyor. Yemen’de yaşanan bu gelişmeler, uluslararası ilişkilerde de dikkat çeken bir nokta olmaya devam ediyor.

Yemen açıklarındaki Kızıldeniz’de yaşanan olayların bir başka boyutu ise İran’ın desteklediği Husilerin İsrail’e karşı olan tavrıyla ilgili. Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak, Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına saldırılar düzenliyor. Bu durum, bölgedeki deniz ticaretini olumsuz etkiliyor ve birçok gemicilik şirketinin seferlerini durdurmasına neden oluyor.

18 Aralık 2023’te ABD tarafından küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle Husi güçlerine karşı Refah Muhafızı Operasyonu adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturulduğu açıklandı. Bu operasyonun amacı, bölgedeki deniz güvenliğini sağlamak ve Husi güçlerinin saldırılarına karşı önlem almak olarak belirtildi. ABD ve İngiltere’nin Yemen’e müdahalesi üzerine Husilerin bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacağı tehdidi yükseldi.

Yemen’deki bu gelişmeler, bölgedeki uluslararası ilişkilerde ve deniz güvenliğinde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Husilerin İran’a olan bağlılığı ve bölgedeki tansiyonun yükselmesi, yakın zamanda daha fazla gerilimi beraberinde getirebilecek gibi duruyor. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve barışçıl çözümler arayarak bölgedeki istikrarı sağlaması önem arz ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Hudeyde Kentine Yaptığı Hava Saldırıları Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin