1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ABD ve Rusya Arasında Geniş Kapsamlı Esir Takası Anlaşması

ABD ve Rusya Arasında Geniş Kapsamlı Esir Takası Anlaşması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya ile ABD arasında geniş kapsamlı bir esir takası konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşma çerçevesinde, Rusya’da hapiste tutulan Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich dahil olmak üzere 3 ABD vatandaşı ve Rus esirlerin bugün serbest bırakılacağı belirtildi.

Üst düzey bir ABD’li yetkili, Gershkovich’in yanı sıra ABD’li deniz piyadesi Paul Whelan ve Rus-Amerikan radyo gazetecisi Alsu Kurmasheva’nın da Biden yönetimi tarafından kabul edilen anlaşma kapsamında serbest bırakılacağını doğruladı. Ancak, esir takasının henüz gerçekleşmediği ifade edildi.

Anlaşma çerçevesinde, aralarında Kremlin muhalifi İngiltere ve Rusya çifte vatandaşı Vladimir Kara-Murza, Rus muhalif Ilya Yashin ve insan hakları savunucusu Oleg Orlov’un da bulunduğu 8’i Rus, toplam 24 kişinin serbest bırakılacağı kaydedildi.

Esir takasının yerel saatle 19.00’da Ankara’da MİT koordinasyonunda gerçekleşeceği bildirildi. Uçakların Ankara’ya hareket ettiği belirtildi. Ankara’daki gelişmenin 2. Dünya Savaşı sonrası en büyük takas olduğuna dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve Rusya Arasında Geniş Kapsamlı Esir Takası Anlaşması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin