1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD’de Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, Başkan Yardımcısı Adayını Açıklamaya Hazırlanıyor!

ABD’de Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, Başkan Yardımcısı Adayını Açıklamaya Hazırlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerine doğru geri sayım devam ederken, Demokrat Parti içinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Kamala Harris, Demokratların başkan adayı olarak başkan yardımcısı adayını belirlemeye hazırlanıyor ve yarına kadar bu kararı açıklayabilir. Amerikan medyasına yansıyan bilgilere göre, Harris’in yakın ekibine dayanarak verdiği bilgilere göre adaylar arasında Minnesota Valisi Tim Walz, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro ve Arizona Senatörü Mark Kelly bulunmaktadır. Harris’in bu üç adayla da görüştüğü ve son kararını nihayetinde vereceği bildirilmektedir.

Minnesota Valisi Tim Walz, parti içerisinde yükselen bir isim olarak görülmekte ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın başkan yardımcısı adaylığı için Ohio’dan James David Vance’i seçmesi sonrasında Vance ile rekabet edebilecek bir isim olarak değerlendirilmektedir. Pennsylvania Valisi Josh Shapiro ise kritik bir eyalet olan Pennsylvania’da valilik görevini yürütmektedir ve Harris tarafından başkan yardımcısı adayı olarak gösterilmektedir. Arizona Senatörü Mark Kelly ise Arizona’da başarılı bir dönem geçirmiş ve Demokratlar arasında etkili bir isim olarak tanınmaktadır.

Demokrat Parti, başkanlık ve başkan yardımcısı adaylarını 19-22 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek parti kongresinde resmen ilan edecek. Kamala Harris’in bu üç aday arasından seçeceği başkan yardımcısı adayı büyük bir merakla beklenmektedir. Harris’in yarına kadar kararını açıklaması ve seçim mitinglerine başkan yardımcısı adayıyla birlikte devam etmesi beklenmektedir. ABD’deki seçim atmosferi giderek kızışırken, Demokratlar adaylarını dikkatlice seçmeye devam ediyor. Kimin Kamala Harris’in başkan yardımcısı adayı olacağı ise büyük bir merak konusu olarak kamuoyunu meşgul etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, Başkan Yardımcısı Adayını Açıklamaya Hazırlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin