1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’de İmalat ve Hizmet Sektörlerinde Büyüme Devam Ediyor, PMI Verileri Açıklandı!

ABD’de İmalat ve Hizmet Sektörlerinde Büyüme Devam Ediyor, PMI Verileri Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

S&P Global, ABD’nin haziran ayına ait imalat, hizmet ve bileşik PMI öncü verilerini açıkladı. İmalat sektörü PMI haziranda, bir önceki aya kıyasla 0,4 puan artarak 51,7 değerine ulaştı. Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen bu artış, endeksin 51 değerini alması öngörülürken, son üç ayın en yüksek değeri olarak kaydedildi. Mayısta 51,3 olarak ölçülen imalat PMI, haziranda yükselişini sürdürdü.

Hizmet sektörü PMI ise haziranda geçen aya göre 0,3 puan artarak 55,1’e yükseldi. Bu artış, 26 ayın en yüksek seviyesine ulaşılmasını sağladı ve piyasa beklentilerini aştı. Hizmet sektöründeki genişlemenin hız kazandığını gösteren bu veri, mayısta 54,8 değerindeyken, haziranda pozitif bir tablo sergiledi.

İmalat ve hizmet sektörlerini içeren bileşik PMI ise haziran ayında aylık bazda 0,1 puan artarak 54,6 değerine yükseldi. 26 ayın en yüksek seviyesine ulaşan bu endeks, mayısta 54,5 değerindeyken, haziranda bir miktar daha yükseldi. Piyasa beklentileri ise bileşik PMI verisinin 53,5 değerinde olacağı yönündeydi.

S&P Global Market Intelligence’ın Başekonomisti Chris Williamson, verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, verilerin iki yıldan uzun süredir görülen en hızlı ekonomik genişlemeye işaret ettiğini belirtti. Yılın ikinci çeyreğinin güçlü bir şekilde sona erdiğini vurgulayan Williamson, enflasyon baskılarının da azaldığını kaydetti. PMI verileri, 50 ve üzerinde değerler aldığında sektörde genişlemeyi, 50’nin altında kaldığında ise daralmayı işaret ediyor.

Tüm bu veriler, ABD ekonomisindeki güçlü ve istikrarlı büyümeyi destekliyor. İmalat, hizmet ve bileşik PMI endekslerindeki artışlar, ekonomideki genişlemeyi ve olumlu trendi yansıtıyor. Bu durum, ABD ekonomisinin önümüzdeki dönemde de büyümeye devam edeceğine işaret ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de İmalat ve Hizmet Sektörlerinde Büyüme Devam Ediyor, PMI Verileri Açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin