ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan nisan-haziran dönemine ilişkin verilere göre, ülkedeki tarım dışı iş gücü verimliliği ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %2,3 arttı. Bu, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti; zira beklenti %1,7 artış yönündeydi. İş gücü verimliliği, yılın ilk çeyreğinde ise %0,4 artmıştı. Üretim ise ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %3,3 artarken çalışma saati %1 arttı. Tarım dışı iş gücü verimliliği yıllık bazda da %2,7 yükseldi.
ABD Merkez Bankası tarafından takip edilen enflasyon göstergelerinden biri olan birim emek maliyeti, ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %0,9 arttı. Bu oran, beklentilerin altında gerçekleşti çünkü birim emek maliyetinde %1,8’lik bir artış bekleniyordu. Birim emek maliyeti yılın ilk çeyreğinde ise %3,8 yükselmişti. Ayrıca, birim emek maliyeti ikinci çeyrekte yıllık bazda %0,5 arttı.
Verilere göre, ABD’de tarım dışı iş gücü verimliliği ikinci çeyrekte önemli ölçüde artarken birim emek maliyeti beklentilerin altında kaldı. Bu durum, ülke ekonomisinin belirli bir dengede olduğunu gösteriyor. İş gücü verimliliğinde yaşanan artış, üretkenliği ve ekonomik büyümeyi destekleyebilirken birim emek maliyetindeki yavaş artış enflasyonun kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir. Fed’in bu verileri yakından takip ederek ekonomi politikalarını belirlemesi bekleniyor. Sonuç olarak, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekteki performansı, piyasa beklentilerini aşan iş gücü verimliliği artışı ve beklenenden düşük birim emek maliyeti artışıyla dengeli bir seyir izlemiştir.