1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Beklentilerin Altında!

ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Beklentilerin Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları, 24 Ağustos ile biten haftada beklentilerin altında gerçekleşti. Reuters tarafından yapılan ankete katılan ekonomistler, işsizlik maaşı başvurularının 232,000 seviyesinde olacağını öngörmüşlerdi. Ancak ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre, başvuru sayısı 231,000 olarak gerçekleşti. Daha önce 17 Ağustos ile biten haftada 232,000 seviyesinde gerçekleştiği açıklanan başvuru sayısı ise 233,000 olarak revize edildi.

ABD istihdam piyasasının trendlerine daha iyi bir gösterge olarak kabul edilen ABD işsizlik maaşı başvurularının dört haftalık ortalaması, 24 Ağustos ile biten haftada 231,500 seviyesine gerileyerek olumlu bir tablo çizdi. Bu durum, işsizlik maaşından yararlanan toplam kişi sayısının da artış gösterdiği bir döneme denk geldi. 17 Ağustos ile biten haftada işsizlik maaşından yararlanan kişi sayısı 1.868 milyona yükseldi.

Görünüşe göre, ABD’de işsizlik maaşı başvurularının düşmesi ve işsizlik maaşından yararlanan kişi sayısının artması, istihdam piyasasında bir iyileşme olduğunu gösteriyor. Ekonomistler, bu verilerin ABD ekonomisinin istikrar kazanması açısından olumlu bir işaret olduğunu düşünüyorlar. Ancak, küresel ekonomik belirsizlikler ve ticaret savaşları, hala piyasalarda endişe yaratmaya devam ediyor.

ABD’nin işsizlik maaşı başvurularındaki bu olumlu değişim, ekonomistler ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. İlerleyen dönemlerde ABD ekonomisinin istihdam ve işsizlik konularındaki performansı, hem ülke içinde hem de dünya genelinde ekonomik dengeleri etkileyebilecek önemli bir faktör olmaya devam edecek. Bu nedenle, ABD’nin istihdam piyasasındaki gelişmeler, ekonomi ile ilgilenen herkes tarafından dikkatle izlenmeye devam edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Beklentilerin Altında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin