1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’de TD Bank’a 3 Milyar Dolarlık Rekor Cezası!

ABD’de TD Bank’a 3 Milyar Dolarlık Rekor Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, TD Bank’ın Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal etme ve kara para aklama suçlarından suçlu bulunduğunu duyurdu. Banka, 1,8 milyar dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti. Bu durum, ABD tarihinde Banka Gizliliği Yasası kapsamında ceza alan en büyük ve kara para aklama suçunu kabul eden ilk banka olma özelliği taşıyor. Ayrıca, TD Bank’a toplamda yaklaşık 3 milyar dolarlık ceza kesildi.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) de TD Bank’a 1,3 milyar dolarlık rekor seviyede ceza kesti. Bu ceza, ABD Hazine Bakanlığı ve FinCEN tarihinde bir mevduat kuruluşuna verilen en yüksek ceza olarak kayıtlara geçti. Ayrıca, TD Bank’ın çalışanların şüpheli faaliyetlerini tespit etmede başarısız olduğu vurgulandı.

Fed de TD Bank’a para cezası verdi ve bankanın yeterli risk yönetimi ve denetim yapmadığını belirtti. Bu durum, ABD’deki iştirakinin yasa dışı gelirleri aklamak için kullanıldığı sonucunu doğurdu. Fed birlikte alınan ceza tutarlarının 3,09 milyar dolar olduğunu açıkladı.

TD Bank Group CEO’su Bharat Masrani, bankanın yaşadığı sorunlardan dolayı özür dileyerek, ABD Kara Para Aklamayı Önleme programındaki hataların sorumluluğunu üstlendiklerini belirtti. Bankanın güvenliğini sağlamak için gerekli yatırımların ve değişikliklerin yapıldığını ifade etti. Bu sürecin, banka için zorlu bir dönem olduğunu kabul etti.

Başkan Garland, TD Bank’ın Banka Gizliliği Yasası ve diğer hukuki düzenlemeleri ihlal ettiği için aldığı cezaların önemine vurgu yaparak, bankanın tarihinin en büyük cezasını çektiğini belirtti. ABD Adalet Bakanlığı, FinCEN ve Fed’in yaptığı ortak açıklamalarla, bu tür suçlara tolerans gösterilmeyeceği ve gerekli cezaların verileceği mesajı verildi.TD Bank’ın yaşadığı bu olayla birlikte finans sektöründeki denetimlerin ve düzenlemelerin öneminin bir kez daha ortaya çıktığı gözler önüne serildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de TD Bank’a 3 Milyar Dolarlık Rekor Cezası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin