1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD’de Trump’a Yönelik Suikast Girişimi FBI Tarafından Soruşturuluyor!

ABD’de Trump’a Yönelik Suikast Girişimi FBI Tarafından Soruşturuluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerine hazırlanan Amerika’da, eski Başkan Donald Trump’a yönelik yaşanan suikast girişimi gibi olayı soruşturduğunu duyurdu. Trump’ın rakibi Kamala Harris ile yaşanan heyecanlı seçim sürecinde, Trump’ın öne geçmek için yaptığı hamleler ve geçmişte yaşadığı suikast girişimi, seçmen tercihlerini etkiledi. Trump’ın anketlerde geride kalması ve Kamala’nın önde olmasıyla birlikte, FBI Florida West Palm Beach’e intikal ederek suikast girişimini incelemeye başladı.

Soruşturma kapsamında West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, Gizli Servis ajanının silahlı bir kişiyi fark etmesi üzerine müdahale ettiğini belirtti. Şüphelinin Trump’a 400-500 metre uzaklıkta olduğunu ve silahını bırakarak kaçtığını açıklayan Bradshaw, şüphelinin ardından yapılan operasyonla yakalandığını ve AK-47 tüfeğinin de ele geçirildiğini belirtti. Trump’ın koruma detayları hakkında da bilgi veren Bradshaw, durumun kontrol altında olduğunu ve Gizli Servis’in görevini eksiksiz yerine getirdiğini ifade etti.

Trump’ın yardımcısı JD Vance, olayın kamuoyuna yansımadan önce eski başkanla konuştuğunu ve Trump’ın güvende olduğunu belirtti. Trump’ın Florida’daki golf sahasında duyulan silah seslerinin ardından güvende olduğu bilgisine ulaşıldı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Başkan Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris’in durumdan haberdar edildiği ve Trump’ın güvenlik konusunda rahat oldukları belirtildi. Trump ise destekçilerine gönderdiği e-postada, asla pes etmeyeceğini ve güvende olduğunu vurgulayarak, yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi.

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’da bir miting sırasında uğradığı suikast girişiminden yara almadan kurtulmuştu. Bu seferki suikast girişimi, seçim atmosferinde tansiyonu yükseltmiş ve FBI’ın müdahalesiyle olayın detayları soruşturulmaya başlanmıştır. Trump’ın seçim kampanyası sürecinde güvenlik sorunlarının artması, Amerikan siyasetine yönelik yeni bir tartışma başlatmış ve seçim sonuçlarını etkileme potansiyeline sahip olmuştur. ABD’de gerçekleşen bu olay, ülkenin siyasi gündemine yeni bir boyut kazandırmış ve seçim öncesinde gerginlik yaratmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Trump’a Yönelik Suikast Girişimi FBI Tarafından Soruşturuluyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin