1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’de Üretici Fiyatları Sabit Kaldı, Enflasyon Beklentileri Karıştırdı!

ABD’de Üretici Fiyatları Sabit Kaldı, Enflasyon Beklentileri Karıştırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Çalışma Bakanlığı, Eylül ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, ÜFE, bir önceki aya kıyasla değişmeyerek sabit kaldı. Piyasa beklentisi, üretici fiyatlarının aylık bazda %0,1 artacağı yönündeydi. Ancak, ÜFE ağustosta %0,2 artış göstermişti.

Eylül ayında Üretici Fiyat Endeksi’nde yıllık bazdaki artış %1,8 seviyesinde gerçekleşti. Bu rakam, Şubat ayından bu yana en düşük seviyeyi temsil ediyor. Geçen ay için öngörülen yıllık bazda artış ise %1,6 seviyesindeydi. Ağustosta ise ÜFE %1,9 oranında yükselmişti.

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE ise Eylül ayında aylık bazda %0,2 artış gösterdi ve yıllık bazda %2,8 seviyesinde oldu. Piyasa beklentilerine paralel olarak, çekirdek üretici enflasyonunun yıllık bazdaki artış oranının %2,7 olacağı tahmin ediliyordu. Ağustos ayında çekirdek üretici fiyatları aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda ise %2,6 oranında artış göstermişti.

ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve enflasyona ilişkin önemli ipuçları veriyor. ABD Merkez Bankası da ÜFE dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini yakından takip ediyor.

Sonuç olarak, Eylül ayına ilişkin ÜFE verileri beklentilerle uyumlu bir şekilde açıklandı. Üretici fiyatlarında genel olarak bir artış görülmemesi, enflasyon endişelerini hafifletirken, çekirdek ÜFE’deki yükseliş ise gözleri enflasyon trendlerine çevirmeye devam ediyor. ABD ekonomisinin enflasyon ve üretici fiyatlarındaki bu değişimler yakından izlenmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Üretici Fiyatları Sabit Kaldı, Enflasyon Beklentileri Karıştırdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin