1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. ABD’li Heyet İran ile Savaş İstemiyor: Netanyahu’nun Oyununa Gelme!

ABD’li Heyet İran ile Savaş İstemiyor: Netanyahu’nun Oyununa Gelme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li yetkililerin İranlı yetkililerle yaptığı görüşmede, İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye düzenlediği suikastın bölgedeki tansiyonu artırdığı ve durumun daha da ciddileşeceği belirtildi. Kuveyt gazetesi El Ceride’nin iddialarına göre ABD’li yetkililer, gizlice İran’a giderek İsrail’e saldırıp Netanyahu’nun planlarına karşılık verilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda Netanyahu’nun bölgesel bir savaş istediği ve İran’ı yok etmeyi planladığı ifade edildi.

İran’ın İsrail’e saldırması durumunda ABD’nin İsrail’in yanında yer alarak savunmasına destek olacağını belirten yetkililer, büyük bir savaş istemediklerini vurguladı. ABD’nin Heniyye suikastından haberi olmadığı ve Netanyahu’nun kontrolünü kaybettiği, büyük bir bölgesel savaş istediği ve İran’ı yok etmek istediği uyarısında bulundular. Ayrıca ABD heyeti, İran’daki bazı Mossad ajanlarının listesini İran’a vererek, hemen bir nükleer anlaşma yapılması durumunda Netanyahu’ya büyük bir darbe vurulabileceğini iletti.

El Ceride’nin haberine göre Biden’ın İran ile savaş istemediği ve Netanyahu’dan memnun olmadığı ifade edildi. İran’ın saldırması durumunda İsrail’i savunacaklarını ancak toplu bir savaş istemediklerini belirten ABD’li yetkililer, Biden yönetiminin yeni bölgesel denklemler kurmak ve İsrail Başbakanı’nı dışlamak istediğini açıkladı. Ayrıca, Netanyahu’nun iktidardaki varlığının küresel güvenlik ve barışa hizmet etmediği vurgulandı.

Sonuç olarak, ABD’li yetkililerin İranlı yetkililerle yaptığı görüşmede, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına karşı tedbirli olunması gerektiği ve büyük bir savaşın engellenmesi için çaba harcanması gerektiği vurgulandı. Netanyahu’nun İran’ı yok etme planlarına karşı dikkatli olunması ve nükleer anlaşmanın hızla sağlanması gerektiği belirtildi. Biden yönetiminin değişiklikler yaparak bölgedeki dengeyi sağlamaya çalıştığı ve toplu bir savaş istemediği ifade edildi. Bu görüşme, bölgedeki gerginliğin azaltılması ve barışın korunması adına önemli bir adım olarak nitelendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’li Heyet İran ile Savaş İstemiyor: Netanyahu’nun Oyununa Gelme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin