1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’nin Ünlü Burger Zinciri BurgerFi İflas Başvurusu Yaptı!

ABD’nin Ünlü Burger Zinciri BurgerFi İflas Başvurusu Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin tanınmış lüks burger zincirlerinden BurgerFi, iflas başvurusunda bulundu. Restoran sektöründeki genel iflas dalgasının bir parçası olarak, şirketin kapanma olasılığı ortaya çıktı. BurgerFi’nin sahibi olan şirket, Çarşamba günü Delaware mahkemesinde Chapter 11 iflas korumasına başvurdu. Şirketin toplam borçlarının 500 milyon dolara kadar ulaştığı belirlendi. BurgerFi ve Anthony’s Coal Fired Pizza’nın bir arada bulunduğu şirket, toplamda 162 restorana sahip; bu restoranlardan biri de kısa bir süre önce açılan New York’taki BurgerFi şubesi. Ancak tüm bu lokasyonlar kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

BurgerFi, 2024 yılında iflas başvurusunda bulunan son restoran zinciri olma özelliğini taşıyor. Daha önce Red Lobster, Rubio’s, Buca di Beppo, World of Beer, Roti ve Melt Bar & Grill gibi zincirler de aynı yola başvurmuştu. Şirket, Red Lobster gibi yaz aylarında iflas eden diğer restoranlar gibi kiralarını iptal ederek maliyetleri azaltmayı ve borçları hafifletmeyi planlıyor. Rakipleri arasında Shake Shack ve Five Guys gibi öne çıkan BurgerFi, 102 restoranında yaklaşık 11 dolara cheeseburger satıyor.

Geçen yıl 14 şubesini kapatan BurgerFi, ABD genelinde sadece 102 noktada hizmet veriyor. Anthony’s Pizza’nın ise 60 restoranı bulunuyor. BurgerFi, mali durumunu düzeltmek için henüz Delaware’deki iflas mahkemesine nasıl başvuracağına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Şirketin internet sitesinde “harika burgerler sunmanın yanı sıra en iyi tedarikçilerden aldıkları taze malzemelerle kaliteli burgerler sunma” sözü verildi. Şirket, satışlardaki düşüşün nedeninin restoran kapanmaları ve artan gıda maliyetleri olduğunu belirtti.

BurgerFi, geçen yıl kapanan 14 restoranının ardından finansal sıkıntılar yaşamaya başladı. İkinci çeyrekte 18.4 milyon dolarlık zarar tahmin ediliyor. Tüm bu gelişmeler, restoran çalışanları ve müşterileri için üzücü bir durum oluşturuyor. BurgerFi, mali durumunu düzeltmek için kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilen 162 restoranından bazılarını kapatmayı veya yeniden yapılandırmayı düşünebilir. Bu iflas başvurusu, son dönemde pandemi nedeniyle zor günler geçiren restoran endüstrisi için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’nin Ünlü Burger Zinciri BurgerFi İflas Başvurusu Yaptı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin