1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB’nin Disiplin Davası: Fransa, İtalya, Polonya ve Diğerleri Diken Üstünde!

AB’nin Disiplin Davası: Fransa, İtalya, Polonya ve Diğerleri Diken Üstünde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Komisyonu, Fransa, İtalya, Polonya ve Belçika gibi 7 üye ülkede yüksek bütçe açıkları nedeniyle disiplin süreci başlatmaya hazırlanıyor. Bu ülkelerin ekonomik durumlarıyla ilgili yapılan değerlendirmeler sonucunda aşırı bütçe açıkları tespit edilmiş ve AB Konseyine sunulmuştur. Belçika, Fransa, İtalya, Macaristan, Malta, Polonya ve Slovakya’da aşırı bütçe açığı bulunması durumunda AB Konseyi tarafından karar alınacak ve yasal süreç ilerleyecektir.

AB mali kuralları, üye ülkelerin kamu açığı ve borçlarını sınırlamaktadır. Genellikle bütçe açıklarının GSYH’nin yüzde 3’ünü, kamu borçlarının ise GSYH’nin yüzde 60’ını aşmaması gerekmektedir. Ancak birçok AB ülkesi bu kurallara uymamaktadır. Bu durumda disiplin prosedürü devreye girmekte ve aşırı açık veren ülkelerin maliye politikalarını sıkılaştırması hedeflenmektedir. Mali kurallara uymayan ülkeler para cezası alabilirler.

2020 yılında Kovid-19 salgını nedeniyle AB ülkeleri mali kuralları askıya almıştır. Bu durum daha sonra Rusya-Ukrayna Savaşı ve enerji ile enflasyon krizi gibi sebeplerle devam etmiştir. En yüksek bütçe açığına sahip olan ülkeler sırasıyla İtalya, Macaristan, Romanya, Fransa, Polonya, Malta, Slovakya ve Belçika olarak belirlenmiştir.

Sonuç olarak, AB Komisyonu üye ülkelerdeki aşırı bütçe açıklarını takip etmekte ve mali kurallara uymayan ülkeleri disiplin sürecine tabi tutmaktadır. Bu süreçte ülkelerin maliye politikalarını sıkılaştırması ve kurallara uyması beklenmektedir. Aksi halde para cezaları gibi yaptırımlarla karşılaşabilirler. Özellikle Kovid-19 salgını sonrası ekonomik sıkıntılar yaşayan ülkelerin dikkatlice mali politikalarını planlamaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB’nin Disiplin Davası: Fransa, İtalya, Polonya ve Diğerleri Diken Üstünde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin