1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Acil Serviste Doktor ve Güvenlik Görevlisine Saldırı: Bıçakla Yaralanma Anı Kamerada!

Acil Serviste Doktor ve Güvenlik Görevlisine Saldırı: Bıçakla Yaralanma Anı Kamerada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli intern doktor Muhammed Enes Aktepe, tedavi için annesini getiren A.T.’ye nazal oksijen kanülü takılması gerektiğini söyledi. Ancak, Aktepe’nin bu tavsiyesi üzerine aralarında tartışma çıktı ve kavgaya dönüşen olayda güvenlik görevlileri müdahale etmek zorunda kaldı. A.T, doktorlara da saldırı girişiminde bulununca hastaneden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu esnada güvenlik görevlisi Muhammed Kaya bıçakla yaralandı ve A.T polis tarafından gözaltına alındı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, sağlık çalışanlarının saldırıya uğramasının üzüntü verici olduğunu ifade etti. Çakır, sağlık çalışanlarının zor koşullarda hizmet verdiğini ve bu tür olayların sağlık hizmetlerini derinden etkilediğini belirtti. Olayın hasta yakını tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Çakır, tüm sağlıkçıları ve şehrin insanlarını kınadı.

Saldırıya uğrayan intern doktor Aktepe ise hasta yakını ile yaşadığı olayı mesleğe olan bağını zedelediğini belirterek anlattı. Bıçakla yaralanan güvenlik görevlisi Kaya ise olay anını anlatarak, doktorları tehdit etmeye çalışan A.T’yi uzaklaştırmaya çalışırken yaralandığını ifade etti. Kaya, yaşanan durumun üzücü olduğunu ve şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Olayın güvenlik kamerasınca kaydedilmesiyle de doğruluğu kanıtlanan olay, sağlık çalışanları arasında endişe ve üzüntü yarattı. Sağlık hizmetlerinin zaten zorlu koşullarda verildiği düşünüldüğünde, bu tür saldırıların mesleki motivasyonu olumsuz etkilediği açıkça görüldü. Tüm sağlık çalışanları bu tarz saldırılara karşı korunmaya ve desteklenmeye ihtiyaç duyuyor.

Sonuç olarak, hastane ortamında yaşanan bu üzücü olay, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin kabul edilemez olduğu ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiği bir kez daha vurgulandı. Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kalitesi açısından, tüm paydaşların bu konuda duyarlı olması ve önlem almaları hayati önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Acil Serviste Doktor ve Güvenlik Görevlisine Saldırı: Bıçakla Yaralanma Anı Kamerada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin