1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ada Halkı Elektrikli Minibüslere Karşı! İBB’nin Adalar’daki Yeni Ulaşım Hizmetleri Tartışma Yarattı

Ada Halkı Elektrikli Minibüslere Karşı! İBB’nin Adalar’daki Yeni Ulaşım Hizmetleri Tartışma Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüslerin Adalar’da seferlerine başlamasının ardından Ada halkı tepkilerini sürdürüyor. Ada Dostları Derneği Sözcüsü ve gazetemiz yazarlarından Ataol Behramoğlu, “azman minibüs”lere karşı yapılan basın açıklamasını okudu.

Behramoğlu açıklamasında, Adalarımızın sokak ve caddelerinin yasal olarak yaya yolu olmaları nedeniyle, akülü araç ve bisiklet kaosundan belli yaş üstündeki kimselerin sokaklarda yürüyemez hale gelmesinin bu azman minibüslerin gelmesiyle daha da kötüleşeceği, İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun yerleşik kararına aykırı olmaları, şeffaf ve demokratik yolların izlenmemesi gibi sebeplerle minibüslerin adalardan derhal defedilmesi gerektiğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da seslenen Behramoğlu, “Bu inattan vazgeçmenizi bildiriyorum, talep ediyorum ve istiyorum” dedi.

İBB’den yapılan açıklamada ise Adalar’daki faytonların kaldırılmasının ardından toplu taşıma için 40 adet 13 kişilik, elektrikli, L sınıfı tescilsiz araçla hizmet verildiği belirtildi. Ancak araçların lisans süresinin dolduğu için yeni ASELSAN ve KARSAN ortaklığıyla üretilen lisanslı araçların hizmete alındığı ifade edildi.

Yeni araçların sıfır emisyonlu, %100 elektrikli, sessiz, engelli erişimine uygun ve güvenlik donanımlarına sahip olduğu belirtilirken, araçların sadece Türkiye’de değil 12 farklı ülkede de kullanıldığı vurgulandı. Adalar halkı ise toplu ulaşımın İBB ve İETT tarafından sağlanmasından memnun olurken, bazıları ise yeni araçların boyutundan dolayı tercih etmediğini ifade etti.

İETT’nin Adalar’da toplu taşımayı kar elde etmeden yaptığı ve İBB tarafından sübvanse edildiği bilgisi verilirken, toplu taşıma hizmetinin Adalar için bir ihtiyaç olduğu ve yasal olarak bu hizmetin verilmesinin zaruri olduğu vurgulandı. Ulaşımın tamamen yaya olarak sağlanmasının mümkün olmadığı ve toplu taşıma hizmetinin devam etmesi gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ada Halkı Elektrikli Minibüslere Karşı! İBB’nin Adalar’daki Yeni Ulaşım Hizmetleri Tartışma Yarattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin