1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalar Belediye Başkanı Deniz Altında Eylem Yaptı: “Ranta Peşkeş Çekilmeyecek!”

Adalar Belediye Başkanı Deniz Altında Eylem Yaptı: “Ranta Peşkeş Çekilmeyecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü, 8 Mayıs’ta Madam Martha Koyu’nu Burgazada’da doğal sit alanı olan bir alana kiralamak için bir ihale düzenledi. Bu ihale öncesinde Adalar Belediyesi, ihalenin iptali için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurmuş ve ardından da dava açmıştı.

Hukuki süreç devam ederken, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Madam Martha Koyu’nda denize dalıp su altında eylem yaparak ihalenin gerçekleştirilmesine tepki gösterdi. Denizde balıkçı tekneleri ve kıyıda Ada sakinleri de Akpolat’a eşlik ettiler. Belediye Başkanı Akpolat, Madam Martha Koyu’nun sularına dalarak, Adalı dalgıç Serco Ekşiyan ile birlikte incelemelerde bulundu.

Yaptıkları denizaltı keşfinin ardından karaya çıkan Akpolat, Adalılarla bir araya gelerek Martha Koyu’nun sadece karadaki alanının değil, su altındaki popülasyonun da önemine dikkat çekti. Hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, doğal ve kültürel miraslarını koruma sözü verdi.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Martha Koyu’nun özel bir şirkete kiralanmasına sert tepki gösterdi. Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’ndan görüş alınmadan yapılan bu kiralama işleminin, doğal karakteri korunacak bir alanı etkilediğini vurgulayarak, bölgenin ekosistemi için büyük önem taşıdığını belirtti. Deniz çayırlarının ekosistem üzerindeki olumlu etkilerini öne çıkaran Akpolat, Madam Martha Koyu’nun ranta peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceklerini ve hukuk mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Akpolat, özel kişilere veya şirketlere devredilerek ücretli hale getirilmesi durumunda Martha Koyu’nun halkın kıyı kullanım hakkını elinden alacağını ve doğal yaşamın tahrip edileceğini belirtti. İstanbul’daki eşsiz konuma sahip olan bu alanda doğal yapının korunması gerektiğini vurgulayan Akpolat, Adalıların bu durumdan endişe duyduğunu ve ranta karşı mücadelelerini devam ettireceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalar Belediye Başkanı Deniz Altında Eylem Yaptı: “Ranta Peşkeş Çekilmeyecek!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin