1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Gençlere Hedefini Anlattı

Adalet Bakanı Gençlere Hedefini Anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak’ın liderliğinde kurulan Önce Öğrenci Platformu’nun Tercih Destek programında öğrencilerle bir araya geldi. Program, Dikmen Hakimevi’nde düzenlendi ve Tunç, öğrencilik yıllarına ilişkin hatıralarını paylaştı. Coğrafya öğretmenliği okurken Hukuk Fakültesi’ni hedeflediğini ve tekrar sınava girerek bu hedefe ulaştığını anlatan Tunç, gençlerin hedeflerini dinleyip bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Katılımcılardan adaleti tanımlamalarını isteyen Tunç, aldığı cevapların ardından adaletin hak sahibine hakkını teslim etmek ve her şeyi doğru yerine koymak olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her zaman adalet ve hakkaniyetten yana çalıştıklarını vurgulayan Tunç, Filistin’deki duruma da temas etti. Dünyanın büyüklüğünün beşten fazla olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “Adalet, haksızlığın şiddetli çığlıkları arasında haklının sesini duyabilmektir. Haksız sesi gür gelebilir. Ancak haklı belki sessizdir. Eğer haklının sesini duyabilirsek, o zaman adalet yerini bulur. Ne yazık ki şu anda dünyada adalet var mı? Yok. 7 Ekim’den bu yana Filistin’de, Gazze’de 40 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bu ölenlerin yarısı çocuk ve kadın. Ancak maalesef dünyadan ses çıkmıyor. Uluslararası kuruluşlar etkili mi? ‘Dünya süper güçlüyüm, insan haklarına saygılıyım’ diyen, herkese demokrasi dersi veren ABD’nin kongresinde bir çocuk katili konuşurken utanmadan onu alkışlayanlar var. Bu alkışlayanlar insanlık adına utanç vericidir. Bu yüzden biz, Cumhurbaşkanımızın söyledikleri gibi dünyada adaleti savunmaya ve ‘Dünya 5’ten büyüktür’ demeye devam edeceğiz. Tüm dünyada adaleti ve insan haklarını savunmaya devam edeceğiz. Her zaman hakkaniyetin yanında olacağız” diye konuştu.

Üniversite hayatına başlayacak olan tüm öğrencilere başarılar dileyen Tunç, “Tüm öğrencilerimizin istedikleri üniversiteye yerleştiklerini diliyorum. Rabbim yolunuzu açık etsin. Sizlerin en güzel ve hayal ettiğiniz yerleri kazanacağınıza yürekten inanıyorum. Bu yüzden dua ediyorum. Üniversiteye girdikten sonra da kendinizi geliştirmeye devam edin. Size güveniyoruz. Türkiye’nin yüzyılı sizin omuzlarınızda yükselecek” dedi.

Öğrencilere farklı alanlarda kitap okumalarını ve yabancı dil öğrenmelerini tavsiye eden Bakan Tunç, öğrencilerin sorularını cevapladı ve programın sonunda onlarla fotoğraf çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Gençlere Hedefini Anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin