1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Tunç: “Yargı Binaları Kaliteli Hizmete Açılıyor”

Adalet Bakanı Tunç: “Yargı Binaları Kaliteli Hizmete Açılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölge Adliye Mahkemesi binası önünde düzenlenen törende konuşan bir bakan, hizmete alınan yeni binaların Denizli, Uşak ve Muğla’da yürütülen adalet hizmetlerinin daha kaliteli, nitelikli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacağını belirtti. Bakan, son 22 yılda hukuk devleti ilkesini güçlendiren önemli reformlara imza atıldığını, kadın ve çocuk hakları konusunda pozitif ayrımcılık yapıldığını ve çocuk istismarıyla ilgili önemli önlemler alındığını vurguladı.

Çocuk istismarı konusunda toplumda bir farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade eden bakan, çocuklara sahip çıkmanın temel bir görev olduğunu belirtti. Ailelerin bu konuda sorumluluklarının olduğunu vurgulayan bakan, devletin de çocuklar için gereken önlemleri alması gerektiğini dile getirdi.

Bakan, yargı hizmeti verilen binaların teknolojik imkanlarla donatıldığını ve kalitesinin artırılmaya çalışıldığını belirterek, yargıya gereksiz eleştirilerin yıpratıcı bir etki yarattığını ve bu tür tutumdan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yargıda verilen kararların eleştirilebileceğini ancak bunun yapılırken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bir bakanın konuşmasının ardından hizmet binalarının açılışı yapıldı ve Denizli Bölge Adliye Mahkemesi’nde incelemelerde bulunuldu. Bakan daha sonra Denizli Valisi’ni makamında ziyaret etti. Bakan, ziyaret sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu ve Diyarbakır’da öldürülen birinin ve Batı Şeria’da öldürülen bir kişinin durumuyla ilgili bilgi verdi.

Bakan, konuşmasında, Diyarbakır’da öldürülen kişinin soruşturmasının devam ettiğini ve suçluların en ağır cezayla cezalandırılacağını belirtti. Ayrıca, Batı Şeria’da öldürülen kişiyle ilgili uluslararası hukuk nezdinde gerekli adımların atılacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Tunç: “Yargı Binaları Kaliteli Hizmete Açılıyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin