1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı: “Vesayetçi Ruhun Ortadan Kaldırılması İçin Yeni Anayasa Şart”

Adalet Bakanı: “Vesayetçi Ruhun Ortadan Kaldırılması İçin Yeni Anayasa Şart”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı, yapılan reformların anayasadaki vesayetçi ruhu azaltmasına rağmen, zamanla ortaya çıkan problemler ve vesayetçi ruhun kaldırılamaması nedeniyle yeni bir anayasa ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Ankara Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı. Törende Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Başkanvekili ve eğitimini tamamlayan hakim ve savcılar yer aldı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı, geçen yıl binlerce hakim ve savcı adayını mezun ettiklerini ve eğitim alan kişi sayısının yüksek olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, anayasada yapılan değişikliklerle vesayetçi ruhu azalttıklarını ancak tamamen kaldıramadıklarını belirtti. Yargı alanında önemli reformlar gerçekleştirildiğini ve yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mevzuatın ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirileceğini söyleyen Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planı çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Hakimlere ve savcılara seslenen Bakan Tunç, adil görünmenin yargı tarafsızlığının bir unsuru olduğunu ve adalet sürecini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra halka adil davranmaları gerektiğini söyledi. Savcılık mesleğinin büyük sorumluluk gerektirdiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı: “Vesayetçi Ruhun Ortadan Kaldırılması İçin Yeni Anayasa Şart”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin