1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnfaz yasasında değişiklik mi?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnfaz yasasında değişiklik mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamalarda İnfaz Yasası’nda değişiklik olup olmayacağı konusuna değindi. Bakan Tunç, “İyi hal indirimi şeklindeki tartışmaları dikkate almalıyız ve toplumdan gelen eleştirilere kulak vermeliyiz” dedi.

İşte Bakan Tunç’un yaptığı açıklamalar:

Bir yıllık denetimli serbestlik süresine hak kazanabilmek için cezaevinde belirli bir süre kalmayı öngören bir teklifimiz olmuştu ve bu teklifi yine sunacağız. Ayrıca özellikle duruşmadaki kılık kıyafetinden dolayı indirim alan mahkumlarla ilgili sürekli eleştiriler gündeme geliyor. Geçmiş yıllarda, kılık kıyafet nedeniyle saf indirim alınmasını engelleyen bir düzenleme yapmıştık ama bu konudaki eleştiriler devam etti. Bu nedenle iyi hal indirimi konusunun tekrar ele alınması gerekiyor. Ceza hukukçuları, akademisyenler, uygulayıcılar ve milletvekilleri ile iyi hal indiriminin devam edip etmemesi konusunu yeniden değerlendirmeliyiz. Bazı suçlar için denetimli serbestlik uygulamalarının toplumda eleştiriye neden olduğunu gözlemliyoruz. Kasten öldürme ve kasten yaralama gibi suçlar için denetimli serbestlik uygulamalarının da yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Halkın eleştirilerini dikkate almak zorundayız ve suçtan koruma amacıyla tedbirler almalıyız. Bu bağlamda suçu önlemeye yönelik eğitim çalışmaları, ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri ve suç işlendikten sonra etkin bir soruşturma yürütülmesi önemlidir. Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi için adli sürecin savcılık ile işbirliği içinde olması ve delillerin titizlikle toplanması gerekmektedir.

Suçlu tahliye edildikten sonra ortaya çıkan deliller toplumda endişeye yol açabilir. Bu nedenle soruşturma aşamasında delillerin hızlı bir şekilde elde edilmesi ve değerlendirilmesi önemlidir. Ağır cezaları alan mahkumların ıslah edilerek tekrar suç işlememeleri için eğitim çalışmaları ve meslek edindirme programlarına daha fazla önem verilmelidir. Yargı reformu strateji belgesi, ceza adaleti sistemi ve hukuk alanında gecikmeleri önleyici ve öngörülebilir bir yapıyı hedeflemektedir.

Cezaevlerinin doluluk oranlarıyla ilgili olarak, dolu olan cezaevlerinin suçluları kabul etmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Devlet, bu konuda gerekli tedbirleri alır ve cezaevlerindeki doluluk oranlarını düşürmek için çalışmalar yürütür. Hızlı bir şekilde yatırım programlarını tamamlayarak cezaevlerindeki doluluk oranlarının azaltılması hedeflenmektedir. Doluluk oranları, suç işleyenlerin cezaevine alınmasını engelleyici bir faktör olmamalıdır ve bu konuda tedbirler arttırılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnfaz yasasında değişiklik mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin