1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnfaz Yasasında Değişiklik Yolda!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnfaz Yasasında Değişiklik Yolda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dakika açıklamasında iyi hal indirimi konusunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Toplumdan gelen eleştirileri dikkate alarak ceza adalet sisteminin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tunç, ceza infaz kanununda yapılabilecek değişiklikler konusunda hazırlıkların devam ettiğini ifade etti. Yargı reformuyla ilgili çalışmaların da önemine değinen Tunç, cezasızlık algısının ortadan kaldırılması ve adalet sisteminin güvenilir bir yapıya kavuşturulması hedeflerini belirtti.

Adalet sisteminin öngörülebilir ve gecikmeyen bir yapıya kavuşturulması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı’nın 2024 ve 2028 yıllarını kapsayacak yargı reformunun Strateji belgesi hedeflerini kamuoyuyla paylaşacağını açıkladı. Suçların önlenmesi ve cezaların caydırıcılığının artırılması noktasında yeni hedefler belirleyen Adalet Bakanı, yargı reformunun toplumun beklentilerine cevap verecek şekilde şekillendirileceğini belirtti.

Tunç, iyi hal indirimi konusunda hukukçular, akademisyenler, uygulayıcılar ve milletvekilleriyle görüşerek karar verileceğini söyledi. Alt ve üst sınırları belirlenmiş cezalarda iyi hal indiriminin uygulanmasının toplumda tartışmalara neden olduğunu ifade eden Bakan Tunç, denetimli serbestlik uygulamalarının da gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle kasten öldürme ve kasten yaralama gibi suçlar için toplumdan gelen eleştirilerin önemine vurgu yapan Tunç, adalet sisteminin asıl amacının toplumu suçtan korumak olduğunu belirtti.

Hadım Yasası konusuna da değinen Adalet Bakanı, ceza infaz kanununda tıbbi tedaviye karar verme yetkilerinin bulunduğunu ve mevzuatın böyle bir uygulamaya uygun olduğunu belirtti. Cinsel suçlarla ilgili düzenlemelerin uygulanmasını geliştirecek şekilde mevzuatta değişiklik yapılması gerektiğini belirten Bakan Tunç, toplumda hassasiyet yaratan konuların dikkate alınarak adalet sisteminin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnfaz Yasasında Değişiklik Yolda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin