1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Adalet Bakanlığı Personel Mülakatları Yargı Kararıyla Sorgulanıyor – AKP’nin İkinci Kez Vaadi Gözden Geçirilmeli mi?

Adalet Bakanlığı Personel Mülakatları Yargı Kararıyla Sorgulanıyor – AKP’nin İkinci Kez Vaadi Gözden Geçirilmeli mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen’in yaptığı açıklamaya göre, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavında yüksek puan alan ancak mülakatta elenen memur ile Gaziantep E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 12 yıldır infaz ve koruma memuru olarak görev yapan Hasan Üzüm’ün açtığı davalar sonucunda yargı kararı çıktı.

Öztürkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Adına mülakat denilen torpil sistemine karşı yürüttüğümüz mücadele hukuk nezdinde de tescillendi. Bu karar yüz binlerce mülakat mağduru için emsal niteliğindedir. Mahkeme kararlarıyla hukuksuz olduğu tescillenen mülakat sistemi kaldırılmalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan verdiği ‘mülakat kaldırılacak’ sözünü tutmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hasan Üzüm ve diğer mağdurların yaşadığı hukuksuzlukları gözler önüne seren kararlar, mülakat sisteminin adaletsizliğini ve haksızlığını ortaya koydu. Bu konuda hukuka aykırılığın açıkça belgelendiği vurgulandı ve mülakat sisteminin kaldırılması gerektiği dile getirildi. CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini belirtirken, adaletsizliğe son verilene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanlığı Personel Mülakatları Yargı Kararıyla Sorgulanıyor – AKP’nin İkinci Kez Vaadi Gözden Geçirilmeli mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin