1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’da Art Arda Meydana Gelen Depremler Uyandırıcı Sinyal Midir?

Adana’da Art Arda Meydana Gelen Depremler Uyandırıcı Sinyal Midir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün sabah saatlerinde Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen üç deprem, AFAD verilerine göre sırasıyla 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğündeydi ve 7.0 kilometre derinlikte gerçekleşti. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Sözbilir, Adana’nın deprem tehdidi altında olduğunu belirterek, ilin çeşitli fay hatlarına yakın olduğunu ve bu sabah yaşanan depremlerin Saimbeyli Fayı’nın güney ucundaki fay parçalarının aktivitesini gösterdiğini ifade etti.

Adana’nın deprem riski yüksek bir şehir olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sözbilir, ulusal ve uluslararası sismoloji merkezlerinin depremlerin sol yanal doğrultu atımlı faylanma mekanizmasına sahip olduğunu belirttiğini aktardı. Ayrıca, Adana’daki depremlerin tetiklenen fay hatlarının varlığını gösterdiğini ve 6 Şubat’ta kırılan faylarda biriken enerjinin çevredeki diğer iller üzerinde etkili olabileceğini ifade etti.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Beytullah Saraç ise Adana’daki depremlerin art arda gelmesinin önemli olduğunu belirterek, geçen yıl yaşanan büyük bir depremi hatırlattığını söyledi. Saraç, Adana’nın depreme hazırlıklı olması gerektiğini ve 4’lük ve 5’lik depremlerle sınırlı kalmayabileceğini, ilerleyen dönemlerde 6 ve üzeri büyüklükte depremlerin yaşanabileceğini belirtti. Bu nedenle, Adana’nın deprem riskine karşı hazırlıklı olması, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması ve risk azaltma planlarının zamanında uygulanması gerektiğini vurguladı.

Adana’da yaşanan depremler, bölgedeki fay hatlarının aktif olduğunu ve gelecekte daha büyük depremlerin meydana gelebileceğini göstermektedir. Bu durum Adana’nın deprem tehlikesi altında olduğunu ve önlem alınması gerektiğini ortaya koymaktadır. Profesyoneller ve yetkililer, Adana’da deprem riskine karşı gerekli planlama ve önlemleri alarak şehrin güvenliğini sağlamak adına harekete geçmelidirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Art Arda Meydana Gelen Depremler Uyandırıcı Sinyal Midir?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin