1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’da Skandal! İş Yerine 148 Bin 997 Lira Ceza yağdı!

Adana’da Skandal! İş Yerine 148 Bin 997 Lira Ceza yağdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da gerçekleşen olayda denetim sırasında kaçak ve usulsüz hayvan kesimi yapıldığı ortaya çıktı. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Tarım Müdürlüğü ve Seyhan Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte Mirzaçelebi Mahallesi Mirzaçelebi Sokak’ta bulunan bir iş yerinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontroller sırasında kaçak ve usulsüz şekilde hayvan kesimi yapıldığı belirlendi.

İş yerinin sahibi olan İbrahim Halil Şanlı isimli şahsa, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 148 bin 997 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca iş yerinin faaliyeti durduruldu. Etlerin imha edildiği ve işletmenin kapatıldığı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Yumaklı, Adana’nın Seyhan ilçesinde gerçekleşen olayın gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygun olmadığını belirtti. İşletmeye cezai işlem uygulandığını, hijyen standartlarına aykırı kesilen etlerin imha edildiğini ve olumsuz koşullarda gıda satışı yapılan işletmenin kapatıldığını duyurdu. Ayrıca konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Yumaklı, vatandaşların sağlığıyla oynayanlara göz açtırmayacaklarını vurguladı.

Bu olay, Adana’da gıda sektöründeki denetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Gıda güvenliği ve hijyen konularında titizlikle çalışılması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı. Verilen idari para cezasının yanı sıra işletmenin kapatılması, benzer durumlarda da caydırıcı bir etki yaratabileceği belirtildi.

Olayın yaşandığı Mirzaçelebi Mahallesi’nde ve çevresindeki vatandaşlar, yapılan denetimlerin önemini vurgulayarak bu tür olumsuz durumların tekrar yaşanmaması için yetkililerin daha sıkı bir şekilde denetim yapması gerektiğini ifade ettiler. Denetimlerin artarak devam etmesi ve benzer olayların önlenmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Skandal! İş Yerine 148 Bin 997 Lira Ceza yağdı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin