1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adana’da Yıkım Tehlikesi: Tutar Apartmanı’nın C Bloğunda Skandal Tadilat!

Adana’da Yıkım Tehlikesi: Tutar Apartmanı’nın C Bloğunda Skandal Tadilat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın 7.Ağır Ceza Mahkemesi, Tutar Apartmanı’nın C Blok’unun zemin katındaki dairede tadilat yaptırdıkları iddia edilen B.B. ve O.B. hakkında yeterli şüphenin oluşması üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Savcılık tarafından yapılan incelemede, binanın zemin katındaki dairede tadilat yapıldığı ve bu durumun binaya zarar verdiği tespit edildi. Bunun üzerine B.B. ve oğlu O.B. gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Hakimlikte “taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma” suçundan tutuklanmalarına karar verildi. Adana’da meydana gelen depremde yıkılan binalardaki yapı kusurlarıyla ilgili soruşturma kapsamında 63 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin yaralandığı Tutar Apartmanı’nın C Bloğu ile ilgili bir inşaat mühendisi ve teknik uygulama sorumlusu olan Cüneyt Akkaya hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

16 Şubat 2023 tarihinde alınan bu yakalama kararının ardından yapı uzmanları, binanın kolon betonlarında karot alarak incelemelerde bulundular. Yapı ve zemin denetim laboratuvarına gönderilen karotlar incelendikten sonra, Tutar Apartmanı’nın deprem dayanıklılık testini geçemediği belirlendi. Bu durum, binanın inşaatındaki kusurların ve eksikliklerin net bir şekilde ortaya çıkmasına neden oldu.

Adana’da yaşanan bu olaylar, inşaat sektöründe yaşanan sorunların ve ihmallerin ne kadar büyük sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür durumların önlenmesi için gerekli denetimlerin ve kontrollerin titizlikle yapılması, yapım aşamasındaki hataların erken tespit edilmesi ve giderilmesi gerektiği bir kez daha vurgulandı. İnşaat sektöründeki tüm paydaşların daha fazla dikkat ve özen göstererek, güvenli ve sağlam binalar inşa etmeleri gerektiği önemle vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Yıkım Tehlikesi: Tutar Apartmanı’nın C Bloğunda Skandal Tadilat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin