1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AFAD Başkanı: Dikkat Edin, Uyarılar Önemli!

AFAD Başkanı: Dikkat Edin, Uyarılar Önemli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Giresun’u ziyaret etti. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, AFAD yetkilileri ve kurum temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında Memiş, Samsun ve Ordu illerine Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından turuncu alarm verildiğini belirtti. Bu kapsamda riskli bölgelerde vatandaşlara gerekli uyarıların yapıldığını söyledi. Uyarıların SMS yoluyla vatandaşlara iletilmesinin yanı sıra belediye ve cami anons sistemlerinin de kullanıldığını vurguladı. Terme ilçesinde dere taşması sorunu yaşandığını ancak can kaybı olmadığını, Ordu’da ise bir kişinin kaybolduğunu ve hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sarı alarm verilen illerde vatandaşların uyarıları dikkate almalarını isteyen Memiş, Giresun, Trabzon ve çevresinde sarı alarm bulunmamasına rağmen riskleri göz önünde bulundurarak tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Dere yataklarından uzak durulması ve su debisinin yükselmesi durumunda dikkat edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Can kayıplarının önlenebilmesi için vatandaşların kamu görevlilerinin uyarılarına uymaları gerektiğini vurguladı.

Afetlerin önlenmesi için alınan tedbirlerden de bahseden Memiş, DSİ ile yapılan protokol kapsamında 111 iş makinesi ile derelerin ıslah edilmesine başlandığını belirtti. Riskli derelerde bakım ve tamir çalışmalarının devam ettiğini ve can kayıplarının önüne geçmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu çalışmanın Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlara teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD Başkanı: Dikkat Edin, Uyarılar Önemli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin