1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AFAD Ekipleri Sokakta Çadırlar Kurdu

AFAD Ekipleri Sokakta Çadırlar Kurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD ekipleri, sokakta bekleyen vatandaşlar için çadırlar kurdu. Belediye görevlileri ise sıcak yemek ikramında bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı, Sulusaray’da deprem bölgesindeki son durumu yerinde inceledi. İlçede afet koordinasyon merkezi oluşturuldu. Bölgede toplam üç milletvekili incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sulusaray merkezli beş depremin yaşandığını belirtti. Bakan Yardımcısı, vatandaşların evlerinde hasar varsa kullanmamalarını ve güvenli yerlere gitmelerini önerdi. Ayrıca yeme-içme ihtiyaçları için hazırlıklar yapıldığı ve hasar tespit çalışmalarının başlayacağı bilgisini verdi.

Kırsal köylerin tamamı tarandı ve ihbarların değerlendirilmeye başlandığı belirtildi. Yapılan ön incelemeler sonucunda Tokat ve Yozgat illerinde hasarlar tespit edildi. Evlerde, ahırlarda, camilerde ve fırınlarda hasarlar meydana geldiği ifade edildi. Ön hasar tespitleri için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Eğitimde bir günlük ara verildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, AFAD ve diğer kurumların bölgede yardım çalışmalarına katıldığı ve ihtiyaç halinde destek verecekleri açıklandı. Basın toplantısı sırasında bir artçı deprem yaşandığı ve vatandaşlara doğru bilgi kaynağına güvenmeleri çağrısı yapıldı. Can ve mal kaybı olmadan, altyapıda sorun yaşanmadan sürecin yönetildiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD Ekipleri Sokakta Çadırlar Kurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin