1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AFAD’a Cip Alımı Tepki Çekti: “Müsaade Mi İsteyeceğiz?”

AFAD’a Cip Alımı Tepki Çekti: “Müsaade Mi İsteyeceğiz?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında kamudaki araç sayısının azaltılacağı, üst düzey bürokrasideki bazı pozisyonlarda makam aracı uygulamasına son verileceği ve yeni araç kiralamalarının da kısıtlanacağını açıkladı. Ancak AKP’li meclis üyelerinin çoğunluğunun bulunduğu Elazığ İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantısında 2023 bütçesinde İl Özel İdaresi’ne ayrılan ödenek AFAD’a 4×4 cip alımı için aktarılması talebiyle gündeme geldi. Toplantıda köy yollarının yapımı için kullanılması gereken 2 milyon TL’nin AFAD’a araç alımında kullanılmasına karar verildi. Bununla birlikte tasarruf tedbirleri kapsamında AFAD’a araç alımı askıya alındı.

AFAD Elazığ İl Müdürü Cafer Giyik, medyada çıkan haberlere karşı tepki göstererek, tasarruf tedbirleri kapsamında hizmet aracı alımının yapılmadığını belirtti. Her yıl İl Özel İdaresinin AFAD’a bütçe ayırdığına dikkat çeken Giyik, bu durumun resmi olduğunu vurguladı. Giyik, Elazığ’da sık sık yaşanan afetlerde AFAD’ın görev yapabilmesi için cip gibi araçlara ihtiyaç olduğunu savundu. Kurumun ihtiyaçlarına yönelik araç alımının rutin olarak yapıldığını ve bu durumun suç olmadığını ifade etti. Giyik, yapılan işlemin keyfi olmadığını, kurumun temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu vurgulayarak, herhangi bir yanlışlık olduğunda karşı çıkacağını belirtti. Ayrıca, tasarruf tedbirleri kapsamında alınması planlanan aracın da uygulamaya takıldığını ve alınmadığını söyledi. Giyik, kurumun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yapılan işlemlerde art niyet aranmaması gerektiğini ifade etti.

Bu olay, devlet kurumlarında tasarruf tedbirlerinin etkilerini ve uygulamalarını ortaya koymaktadır. Özellikle bütçe ayrılan kalemlerin kullanımı konusunda yapılan tartışmalar, kamu kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiği konusunda önemli bir sorunu gündeme getirmiştir. Hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları hem de AFAD Elazığ İl Müdürü Cafer Giyik’in görüşleri, devletin bütçe yönetimi ve harcamaları konusundaki hassasiyetleri ortaya koymaktadır. Tasarruf tedbirlerinin doğru uygulanması ve kamu kaynaklarının israf edilmemesi adına yapılan bu tür denetimler ve düzenlemelerin önemli olduğu vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD’a Cip Alımı Tepki Çekti: “Müsaade Mi İsteyeceğiz?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin