1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AFAD’tan İzmir ve Aydın’daki Yangın Mağdurlarına Nakdi Yardım Müjdesi!

AFAD’tan İzmir ve Aydın’daki Yangın Mağdurlarına Nakdi Yardım Müjdesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD, İzmir ve Aydın’da yaşanan orman yangınları nedeniyle etkilenen bölgelerde nakdi yardım yapılacağını duyurdu. 14-20 Ağustos tarihleri arasında İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Bolu, Uşak, Karabük ve Çankırı’da çıkan yangınlar sebebiyle 5 bin 381 kişi güvenli alanlara tahliye edildi. AFAD, Yangınlar sebebiyle zarar gören Bayındır, Bayraklı, Karşıyaka, Tire, Bozdoğan ve Didim ilçelerinde genel hayata etkili afet bölgesi ilan etti.

AFAD, İzmir ve Aydın’da etkilenen mahallelerde “hak sahibi” çalışmalarına başladı. Yangından zarar gören vatandaşların AFAD İl Müdürlüklerine başvurması gerektiği belirtildi. Zarar tespit çalışmaları sonucunda konut ve işyerlerine nakdi yardım yapılacağı ifade edildi. Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğu vurgulandı.

İzmir’de Bayındır ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi, Bayraklı ilçesine bağlı Doğançay, Körfez ve Onur mahalleleri, Karşıyaka ilçesine bağlı Latife Hanım ve Sancaklı mahalleleri, Tire ilçesine bağlı Çayırlı Mahallesi, Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Hışımlar ve Örmepınar mahalleleri ile Didim ilçesine bağlı Hisar Mahallesi’nin etkilendiği belirtildi. AFAD, bu bölgeleri genel hayata etkili afet bölgesi ilan etti.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, orman yangınlarının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle tedbir amacıyla 5 bin 381 vatandaşın güvenli alanlara tahliye edildiğini bildirdi. Yangınlar sebebiyle oluşturulan zararlar için devletin vatandaşları yalnız bırakmayacağı ve yardım çalışmalarının devam edeceği vurgulandı. Hayata geçirilecek olan nakdi yardım ile zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AFAD’tan İzmir ve Aydın’daki Yangın Mağdurlarına Nakdi Yardım Müjdesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin