1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ağrı Dağı’nda Kaybolanların Cenazeleri İndiriliyor

Ağrı Dağı’nda Kaybolanların Cenazeleri İndiriliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı Dağı’nda tırmanış yaparken olumsuz hava koşulları nedeniyle kaybolan Dilek Gökbulak ile Muhammed Halim Dalgın’ın cesetleri zirveye yakın bir yerde bulundu. Cenazelerin indirilmesi için AFAD personeli, UMKE ve jandarma ekipleri farklı illerden görevlendirildi.

Dağın 4 bin 200 rakımlı kamp bölgesinde bulunan 23 kişi ve 2 yerel rehber gece tırmanışa başladı ve sabaha karşı 4 bin 900 rakıma ulaştılar. Cenazeleri sedyeye alıp önce düzlük alana çıkaracaklar ve sonra aşağıya indirecekler.

20 Temmuz Cumartesi günü Ağrı Dağı’na tırmanış yapan 2 kişi, sis ve tipi nedeniyle mahsur kalarak kayboldu. AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri İHA destekli arama kurtarma çalışmalarına başladı ve 22 Temmuz’da cesetler bulundu.

Iğdır Valiliği, Ağrı Dağı’nda tırmanış ve diğer faaliyetler için genel bir emir yayınladı. Faaliyetlere katılan gruplarda en az 1 kişi dağcılık eğitimi almış olmalı ve acil durumlarda ilk yardım yapabilecek niteliklere sahip olmalı.

Faaliyetler sırasında kişisel kurtarma malzemeleri bulundurulmalı ve belirlenmiş rotalar dışında faaliyet yapılacaksa yetkili kurumlara bilgi verilmeli. Uygulamaya uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacak ve yanlış ihbarda bulunanlar adli işlemle karşı karşıya kalacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı Dağı’nda Kaybolanların Cenazeleri İndiriliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin