1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ağustos Ayında Amerikalıların Kişisel Gelirleri Beklentilerin Altında Arttı!

Ağustos Ayında Amerikalıların Kişisel Gelirleri Beklentilerin Altında Arttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde kişisel gelirler %0,2 arttı. Piyasa beklentisi ise bu artışın %0,4 olacağı yönündeydi. Temmuz ayında ise Amerikalıların kişisel gelirlerindeki artış %0,3 olarak hesaplanmıştı.

Kişisel tüketim harcamaları ağustosta aylık bazda %0,2 artarak son 7 ayın en düşük artışını kaydetti. Piyasa beklentisi ise bu dönemde %0,3 artış olacağı yönündeydi. Temmuz ayında kişisel tüketim harcamaları %0,5 artmıştı.

Ağustos ayında kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi aylık bazda %0,1 ve yıllık bazda %2,2 artış gösterdi. Şubat 2021’den bu yana en düşük artışın kaydedildiği endeks için piyasa öngörüsü aylık %0,2 ve yıllık %2,3 artış yönündeydi. Temmuzda ise endeks aylık %0,2, yıllık %2,5 yükselmişti.

ABD Merkez Bankası’nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ağustosta aylık bazda %0,1, yıllık bazda %2,7 arttı. Piyasa beklentisi, endeksin aylık %0,2 ve yıllık %2,7 artacağı yönündeydi. Temmuzda ise endeks aylık %0,2 ve yıllık %2,6 artmıştı.

Verilerin ardından altın fiyatlarında dalgalanmalar görüldü. Veri öncesi ons altın 2.763 dolardan işlem görürken, veri sonrasında 2.771 dolara yükseldi. Gram altın ise 2.935 TL’den işlem gördü.

Tüm bu veriler, Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin ağustos ayında kişisel gelirlerde ve tüketim harcamalarında belirli bir artış gösterdiğini ancak beklentilerin altında kaldığını göstermektedir. Bu durum, ekonomi uzmanları tarafından yakından takip edilmekte ve gelecekteki ekonomik trendleri belirlemede önemli bir gösterge olarak değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağustos Ayında Amerikalıların Kişisel Gelirleri Beklentilerin Altında Arttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin