1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ağustos Ayında Konut Satışları İstanbul’u Salladı: İşte Detaylar!

Ağustos Ayında Konut Satışları İstanbul’u Salladı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2017 yılının Ağustos ayına ait Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 artarak 134 bin 155 adede ulaştı. Bu rakam, yılın aylık bazdaki en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Ancak, aynı dönemde ipotekli konut satışları yüzde 17,1 düşüşle 13 bin 574 olarak gerçekleşti. Yabancı yatırımcıların Türkiye’deki konut alımlarındaki artış dikkat çekici bir şekilde devam ederken, özellikle Arap yatırımcılar geride kalmış gibi gözüküyor. Bu yoğun talep, özellikle büyük şehirler ve sahil bölgelerinde konut fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor.

En fazla konut satışının gerçekleştiği il İstanbul oldu. Ağustos ayında 19 bin 467 konut ile İstanbul birinci sırada yer alırken, onu 12 bin 496 konut ile Ankara ve 7 bin 44 konut ile İzmir takip etti. Verilere göre ipotekli konut satışlarında genel bir gerileme yaşanmakta. Ağustos ayında ipotekli konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,1 azalarak 13 bin 574 olarak kaydedildi. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 10,1 seviyesinde oldu.

İlk el satışlarda artış gözlenirken, ikinci el satışlarda bir düşüş yaşandı. Ağustos ayında ilk el konut satışları yüzde 18,7 artarak 41 bin 913’e yükselirken, ikinci el konut satışları yüzde 6,3 artarak 92 bin 242’ye ulaştı. Toplam konut satışları içinde ise ilk el satışların payı yüzde 31,2 oldu. Yapılan analize göre yabancılara yapılan konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 azalarak 2 bin 257 adede düştü. En fazla konut satışı yapılan iller sıralamasında ilk sırayı İstanbul alırken, onu Antalya ve Mersin takip etti. En çok konut satın alan yabancı uyruklular ise Rusya Federasyonu, İran ve Ukrayna vatandaşları oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağustos Ayında Konut Satışları İstanbul’u Salladı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin