1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AĞUSTOS ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI! İŞTE BEKLENTİLERİ AŞAN SONUÇLAR

AĞUSTOS ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI! İŞTE BEKLENTİLERİ AŞAN SONUÇLAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında tüketici fiyat endeksi yıllık bazda yüzde 61,78, aylık bazda ise yüzde 3,23 artış gösterdi. Yurt içi üretici fiyat endeksi ise aynı dönemde yıllık yüzde 41,37, aylık yüzde 1,94 artış yaşadı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerini 3 Eylül 2024 Salı günü saat 10.00’da açıklayacak. Bu verilerle birlikte kira artış oranları da netlik kazanacak. Eylül ayındaki kira zam dönemi yaklaşırken, vatandaşlar kira artışlarını Ağustos ayının tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranına göre belirleyecekler.

AA Finans’ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak ağustos ayı enflasyon beklenti anketine göre, ekonomistlerin ağustos ayı TÜFE için yüzde 2,64 artış beklediği ortaya çıktı. Ankete katılan ekonomistlerin en düşük beklentisi yüzde 2,21, en yüksek beklentisi ise yüzde 3,10 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerine göre, yıllık enflasyonun yüzde 52,20 seviyesine düşmesi bekleniyor. 2024 sonu enflasyon beklentisi ise ağustosta yüzde 42,84 olarak belirlendi.

Tüketici Fiyat Endeksi temmuz ayında yüzde 3,23 artış göstermişti. Eylül ayında açıklanacak enflasyon verileriyle kira artış oranlarının belirlenmesi beklenirken, vatandaşlar bu verileri dikkate alarak kira artışlarını belirleyecekler. Ağustos ayı enflasyon beklentileri, ekonomistler arasında yüzde 2,64 seviyesinde ortalamaya sahip.

TÜİK’in ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, ekonomistlerin enflasyon beklentileri de netlik kazanacak. Yıllık enflasyonun yüzde 52,20’ye gerilemesi öngörülen ağustos ayında, enflasyon verilerinin ekonomik gelişmeler üzerindeki etkisi yakından takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AĞUSTOS ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI! İŞTE BEKLENTİLERİ AŞAN SONUÇLAR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin