1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ahmet Davutoğlu: ABD Orta Doğu’nun En Tehlikeli Adamı Olarak Nitelendirdi!

Ahmet Davutoğlu: ABD Orta Doğu’nun En Tehlikeli Adamı Olarak Nitelendirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD’li yetkililerin kendisi için ‘Orta Doğu’nun en tehlikeli adamı’ dediğini iddia etti.

Davutoğlu, Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, ABD’nin kendisini ‘Orta Doğu’nun en tehlikeli adamı’ olarak tanımladığına dair bir belgenin eline geçtiğini öne sürdü. Davutoğlu, “Beni eleştirebilirler ama Amerika’nın Orta Doğu’da en tehlikeli gördüğü adamı sonra Amerikan’ın adamı diye ilan etmeye kalkarsanız bunlar yanlış” dedi.

Davutoğlu, ABD’li bir yetkilinin kendisini ‘Orta Doğu’nun en tehlikeli adamı’ olarak tanımladığına dair bir belgeyi paylaşarak konuyu açıkladı. Türkiye’nin Kürtlerle savaşmasının önüne geçtiğini ve Türkmenlerin haklarını koruduğunu belirten Davutoğlu, “Türkiye’yi Kürtlerle savaştırmak isteyen oyunları bozdum. Türkmenlerin haklarına yönelik bir referandum hala Kerkük’te yapılmadı” şeklinde konuştu.

Ayrıca Davutoğlu, “İsrail’in amacı Arap ülkeleriyle Türkiye’yi birbirine düşürmek” şeklinde bir açıklama yaptı. TBMM’nin açılış resepsiyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı diyalog hakkında da konuşan Davutoğlu, Bahçeli’nin Hamas konusundaki tutumunu takdir ettiğini ve İsrail’in bölgedeki oyunlarını bozmak için Türkiye’deki ilişkileri canlandırmanın önemli olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Davutoğlu: ABD Orta Doğu’nun En Tehlikeli Adamı Olarak Nitelendirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin