1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ahmet Davutoğlu’nun Gazze İçin Uluslararası Dayanışma Çağrısı: “15 Mayıs’ta Felakete Son”

Ahmet Davutoğlu’nun Gazze İçin Uluslararası Dayanışma Çağrısı: “15 Mayıs’ta Felakete Son”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında 15 Mayıs Nakba Günü’nde “76 yıldır süren felakete son” sloganıyla Gazze’ye karşı uluslararası bir dayanışma günü ilan edilmesi çağrısında bulundu. Davutoğlu, dünya liderlerine mektup göndererek, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekti ve somut adımlar atılması için global çapta işbirliği talep etti.

15 Mayıs Nakba Günü’nde yapılacak eylemleri sıralayan Davutoğlu, dünya genelinde bir gün yas ilan edilmesi, BM liderler düzeyinde acil bir toplantı çağrısı, ateşkes ilanı ve Gazze’ye yardım gönderilmesi gibi önerilerde bulundu. Ayrıca, UNICEF gibi uluslararası kuruluşların Gazze’deki felaket hakkında bilgi sunmalarını istedi.

Ahmet Davutoğlu, 15 Mayıs’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin liderler düzeyinde Genel Kurul’a çağrılması gerektiğine vurgu yaptı. Davutoğlu ayrıca, UNICEF’in acil toplantı çağrısı yapması ve Dünya Sağlık Örgütü ile Dünya Tarım Örgütü’nün Gazze’deki durum hakkında bilgi vermesi gerektiğini belirtti.

Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde Filistin Büyükelçisi’ne vereceği mektubun ardından tüm liderlere mektup göndermeyi ve 28 Ocak’ta topladığı Küresel Vicdan Grubu’nun 15 Mayıs’ta faaliyet göstermelerini sağlamayı planladığı öğrenildi. Ayrıca, Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, bu girişime öncülük etmesi çağrısında bulunduğu belirtildi. Davutoğlu, Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta Washington’a yapacağı ziyarette konuya dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Davutoğlu’nun dayanışma çağrısıyla ilgili yapmış olduğu konuşmalarıyla birlikte, uluslararası alanda Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmeyi amaçladığı ve gelecek günlerde daha fazla adım atmayı planladığı belirtildi. Gelecek Partisi lideri, bu çağrıların somut bir şekilde hayata geçirilmesi için diğer ülkelerin de desteğini talep etmekte ve uluslararası kuruluşların Gazze’ye yardım göndermeleri gerektiğine vurgu yapmaktadır. Davutoğlu’nun bu çağrıları, Gazze’deki acil durumun uluslararası camianın gündemine taşınmasını ve çözüm bulunması adına adımlar atılmasını amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Davutoğlu’nun Gazze İçin Uluslararası Dayanışma Çağrısı: “15 Mayıs’ta Felakete Son”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin