1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aile Destek Programı Eylül Ayı Ödemeleri Hesaplarda! Detaylar Burada!

Aile Destek Programı Eylül Ayı Ödemeleri Hesaplarda! Detaylar Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayında Aile Destek Programı ödemelerinin durumu merak edilmektedir. Her ay hane bazlı yapılan ödemeler, e-Devlet sayfası aracılığıyla öğrenilebilmektedir. Bu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmektedir. Program, 12 aylık olarak başlamış ve Temmuz ayında sona ermişti. Ancak Kabine Toplantısı’nda alınan kararla ödemeler uzatılmıştır. Bakanlık, destek programını 2024 yılının sonuna kadar uzatacaklarını duyurmuştur.

Aile Destek Programı, başvuru sahibinin sosyoekonomik profiline ve gelir seviyesine göre belirlenmektedir. Bu programdan yararlanacak hanelerin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurular iletilmektedir. Program kapsamında ödeme miktarları belirli kriterlere göre farklılık göstermektedir. 450 TL ve altı gelire sahip ailelere 1.250 TL, 450 TL üzeri/911,15 TL ve alt gelire sahip ailelere 1.100 TL, 911,15 TL üzeri/1372,30 TL ve alt gelire sahip ailelere 950 TL, 1372,30 TL üzeri/2.835,60 TL’den az gelire sahip ailelere ise 850 TL ödeme yapılmaktadır.

2024 yılı Eylül ayında yapılacak Aile Destek Programı ödemeleri için tarih belirlenmiştir. Genellikle ödemeler ay ortasında başlamaktadır. Ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını öğrenmek için e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ile giriş yapılması gerekmektedir. “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ve “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranından ödeme bilgilerine erişilebilmektedir.

Özetle, Aile Destek Programı Eylül ayı ödemeleri hakkında bilgi almak isteyenler, e-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapabilirler. Program, 2024 yılının sonuna kadar uzatılmış olup, ödeme miktarları hane gelirine göre belirlenmektedir. Ayın ortasında başlayacak olan ödemeler, belirlenen tarihte hesaplara aktarılacaktır. Aile Destek Programından yararlanmak isteyenlerin ise ilgili vakıflara başvuru yapmaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile Destek Programı Eylül Ayı Ödemeleri Hesaplarda! Detaylar Burada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin