1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aile Destek Programı Ödemeleri Devam Ediyor: İşte Detaylar!

Aile Destek Programı Ödemeleri Devam Ediyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen aile destek paketi ödemesinin yeni dönemi başlıyor. Aile destek ödemesi, 9 Ağustos 2024 tarihinde hesaplara yatırılacak. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kararla programın 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, “2 yıldır uyguladığımız aile destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz” ifadelerine yer verildi. Aile destek ödemesinin her ay 3 milyondan fazla haneye ulaşmaya devam edeceği belirtildi. Bakan Göktaş, programın uzatılması için gelen yoğun taleplerin dikkate alındığını ve bu kapsamda 9 Ağustos itibarıyla ödemelerin başlayacağını açıkladı.

Aile Destek Programı kapsamında, ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödeneklerin yanı sıra elektrik tüketim desteği de sağlanacak. 2 yıllık süreçte 4 milyondan fazla haneye toplamda 68 milyar lira aile desteği sağlandığı belirtilirken, 7 milyon çocuğa da 20 milyar liradan fazla destek verildiği bilgisi paylaşıldı. Aile Destek Programı çerçevesinde bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis edildiği ifade edildi.

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak arz odaklı sosyal yardım anlayışıyla vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu doğrultuda, aile destek ödemelerinin devam edeceği ve 2024 yılının sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla haneye destek sağlanacağı belirtildi. Ayrıca, ailelere sağlanan desteklerin artarak devam edeceği ve çocukların da bu desteklerden faydalanmaya devam edeceği vurgulandı.

Sonuç olarak, Türkiye Aile Destek Programı’nın önemli bir sosyal yardım projesi olduğu ve hükümetin bu programı 2024 yılı sonuna kadar uzatarak milyonlarca haneye destek olmaya devam edeceği bilgisi verildi. Aile Destek Programı sayesinde ailelerin maddi anlamda rahatlaması ve çocuklara daha iyi bir yaşam sunulması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile Destek Programı Ödemeleri Devam Ediyor: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin