1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aile Destek Programı Uzatıldı! Ağustos Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Programı Uzatıldı! Ağustos Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile Destek ödemesi, 2022 yılında başlayan ve Temmuz ayında sona eren bir programdı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nda alınan kararla program, 2024 yılının sonuna kadar uzatıldı. Bu program kapsamında yapılan ödemeler ise hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesiyle belirleniyor. Başvuruları kabul edilen hanelere belirli miktarlarda destek ödemeleri yapılıyor.

Aile Destek Programı ödemeleri, 4 farklı grupta değerlendiriliyor. 450 TL ve altı geliri olan hanelere 1.250 TL, 450 TL üzeri/911,15 TL ve altı geliri olanlara 1.100 TL, 911,15 TL üzeri/1372,30 TL ve altı geliri olanlara 950 TL, 1372,30 TL üzeri/2.835,60 TL’den az geliri olanlara ise 850 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemelerin Eylül ayında ne zaman yatırılacağı ise merak konusu.

Eylül ayı Aile Destek ödemeleri genellikle ay ortasında hesaplara geçiyor. Ödemelerin yattığını öğrenmek isteyenler, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulama yapabiliyor. Bunun için “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ve “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına T.C. kimlik numarası ile giriş yapmak yeterli olacaktır. E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama ile ödemelerin durumu hakkında detaylı bilgi alınabiliyor.

Aile Destek ödemeleri, ailelerin sosyoekonomik durumlarına göre belirlenirken, hanelere aylık olarak destek sağlanıyor. Programın 2024 yılının sonuna kadar uzatılmasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam edileceği belirtiliyor. Aile Destek Programı, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak uzatılmış olup ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmaya devam edecek. Bu kapsamda Eylül ayı ödemelerinin zamanında ve düzenli olarak yapılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile Destek Programı Uzatıldı! Ağustos Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin