1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’na Sert Tepki Gösterdi: ‘Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz!’

Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’na Sert Tepki Gösterdi: ‘Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na karşı tepki gösteren yaklaşık 30 meslek örgütü, Büyük Ankara Mitingi’nde bir araya gelerek taleplerini dile getirdi. Mitingde Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir’in konuşması dikkat çekiciydi. Kandemir, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine yönelik uygulamalarını eleştirerek bakanlık yetkililerini puanladı. Sağlıkta şiddete çözüm bulunmaması, güvenli çalışma ortamının sağlanmaması ve iş yükünün azaltılmaması gibi konularda bakanlığa sıfır puan verirken, aile hekimliği cezalarının artırılması ve çalışma barışını bozan düzenlemelerin yapılması konusunda tam puan verdi.

Dr. Ahmet Kandemir, Sağlık Bakanlığı’na seslenerek, sahadaki gerçeklerle örtüşmeyen yönetmelik taslakları hazırlanmamasını eleştirdi. Kandemir, “Aile hekimliği kimse için deneme tahtası değildir,” ifadesini kullanarak, aile hekimlerinin şiddetten korunamadığını ve angarya işlerle boğulduğunu belirtti.

AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, mitingde temel taleplerinin güvenli ve onurlu çalışma şartlarının sağlanması olduğunu vurguladı. “Biz sırça köşkler istemiyoruz, en temel hakkımız olan can güvenliğimizi ve mesleğimize yaraşır çalışma şartları istiyoruz,” diyen Kandemir, taleplerinin karşılanmaması halinde eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Son olarak, Dr. Kandemir, meslektaşlarını cesaretlendirerek, “AHESEN olarak her zaman yanınızdayız. Çekinmeyin, korkmayın, yalnız değilsiniz,” diyerek eylemlerin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Resmi makamlarla yaşanan sorunlara karşı birlik içinde hareket etme ve taleplerini yüksek sesle dile getirme kararlılığıyla, aile hekimleri çalışma koşullarının düzeltilmesi için mücadele etmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile Hekimleri Sağlık Bakanlığı’na Sert Tepki Gösterdi: ‘Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin