1. Haberler
  2. Ankara
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan Engelli Bireylere Yönelik Yenilik!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan Engelli Bireylere Yönelik Yenilik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engellilerin aileleriyle birlikte yaşamlarını sürdürebilmelerine olanak sağlayan toplum temelli bakım hizmetlerini geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Göktaş, engelli ailelerin bütünlüğünü korumanın yanı sıra engellilerin de sosyal hayata daha aktif katılımını hedeflediklerini ifade etti. Bu doğrultuda, gündüzlü bakım merkezlerinin, engellilerin aileleriyle birlikte yaşamalarını sağlayarak önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Göktaş, ülke genelinde 136 adet gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezinin hizmet verdiğini kaydetti. Bu merkezlerde, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik aktivitelerin yanı sıra sosyalleşmelerine ve boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sağlandığını belirtti. Ayrıca, ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulduğunu da ekledi. Engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata katılımlarının teşvik edilmesinde gündüzlü bakım merkezlerinin önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

‘Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Sunulan Hizmetlerinin Niteliğinin ve Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’ adı altında 7 pilot merkezde yeni bir proje başlatıldığını açıklayan Göktaş, Ankara, Antalya, Aydın, İstanbul, Mersin ve Sakarya’daki bu merkezlerde uzman akademisyenlerin görev alacağını ve kişisel gelişim ile mesleki eğitimlerin verileceğini belirtti. Proje kapsamında, merkezlerde görev yapan personele yönelik hizmet içi eğitimler düzenlenecek ve yapılan ihtiyaç analizleriyle hizmetlerin kalitesinin artırılmasına yönelik iyileştirmeler yapılacak.

Bakan Göktaş, proje kapsamında Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde akademisyenlerce istihdamı kolaylaştırıcı kişisel gelişim eğitimlerinin başlatıldığını ve bu eğitimlerin engelliler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Gündüzlü bakım merkezlerinde sunulan hizmetlerin niteliğini artırarak ülke geneline yaygınlaştırmayı hedefleyen Bakan Göktaş, bireylerden ve ailelerden aldıkları olumlu geri bildirimler doğrultusunda hizmet kalitesini artırmak için çalışacaklarını belirtti. Bu sayede, engellilerin sosyal hayata daha fazla katılımını sağlayarak toplumsal bütünlüğün güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan Engelli Bireylere Yönelik Yenilik!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin