1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans İlkeleri!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans İlkeleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda İstanbul’da meydana gelen iki genç kızın vahşice katledilmesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’ı da derinden etkiledi. Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulması için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini belirten Bakan Göktaş, sıfır tolerans prensibiyle mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Bakan Göktaş, açıklamasında, bu mücadelenin yalnız olmadıklarını ve toplumun her kesiminden destek gördüklerini belirtti. Bu acı olayların yaşandığı her an, adalet arayışında birlikte olacaklarını ifade etti. Kadına yönelik şiddete neden olan faktörlerin de araştırılması ve ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken bakan, ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Göktaş, hayatını kaybeden genç kızlara Allah’tan rahmet dileyerek, ailelerine başsağlığı mesajlarını iletti. Bu tür acı olaylarda, psikososyal destek hizmetlerinin sunulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten bakan, ailelerin yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi. Toplumun her kesimine çağrıda bulunan bakan, kadına yönelik şiddetin son bulması için hep birlikte mücadele etmeye davet etti.

Ayrıca, benzer olayların yaşanmaması için eğitim, farkındalık çalışmaları ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekilmesi gerektiğini belirten Bakan Göktaş, bu konuda sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği yapacaklarını açıkladı. Kadın cinayetlerinin engellenmesi ve kadına yönelik şiddetin son bulması için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, İstanbul’da yaşanan vahşi cinayetlerle ilgili duyarlılığını dile getirdi ve kadına yönelik şiddetin son bulması için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. Toplumun her kesiminden destek beklediklerini ve bu acı olayların tekrarlanmaması için gereken adımların atılacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans İlkeleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin