1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AK Parti Grup Başkanı: AYM’nin Kararı Eleştirel!

AK Parti Grup Başkanı: AYM’nin Kararı Eleştirel!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis’te Can Atalay görüşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Atalay için verdiği “milletvekilliğinin düşürülmesini sağlayan Yargıtay kararı yok hükmünde” şeklindeki kararını eleştiren Güler, AYM’nin anayasaya açıkça aykırı bir işlem tesis ettiğini belirtti ve “Ortada bir karar yok. Hukuk zemininde değerlendirilecek bir karar bulunmamaktadır.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi süreciyle ilgili bugün toplanıyor.

Güler’in açıklamalarından öne çıkanlar şunlar oldu:
“Ortada bir karar yok. Hukuk zemininde değerlendirilecek bir karar yoktur. Geçmiş olaylarla hiçbir benzerlik göstermemektedir. Bu karar, Anayasa Mahkemesi’nin benzer kararlarından farklılık göstermektedir. AYM, anayasaya açıkça aykırı bir işlem tesis etmiştir. Anayasa Mahkemesi, kendi içtihadını yok saymış ve anayasanın 85. maddesine aykırı bir işlem yapmıştır.”

Güler, “Bir hükümle bir sonuç tesis etmek mümkün değildir. Olağanüstü toplantı yeter sayısı sağlandığı takdirde bu konuda görüş bildireceğiz.” şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın TBMM Genel Kurulu’nda Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı okunarak milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı gerekçesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararında Can Atalay’ın kesin bir mahkumiyet kararı olmamasına rağmen milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik işlem tesis edildiği vurgulandı. Mahkeme, “Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesinin yok hükmünde olduğunu ve Anayasa’nın 85. maddesi uyarınca iptali talebi hakkında karar verilmesine gerek olmadığına” hükmetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Grup Başkanı: AYM’nin Kararı Eleştirel!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin